Drets d'imatge
Mèdia 10/03/2011

'Interviú' no haurà d'indemnitzar Melani Olivares per haver-la fotografiat sense permís fent 'topless'

La sentència del Suprem considera que l'actriu és un personatge públic que es trobava en un lloc públic, i que per tant preval el dret d'informació

Albert Castellví
1 min
L'actriu Melani Olivares

BarcelonaLa revista Interviú no haurà d'indemnitzar l'actriu Melani Olivares per haver-la fotografiat en topless en una platja sense el seu consentiment. La sala primera del Tribunal Suprem ha estimat el recurs de cassació interposat per la revista contra la decisió de l'Audiència Provincial de Madrid que, al seu torn, confirmava la sentència de primera instància segons la qual les imatges haurien atemptat contra els drets d'imatge de l'actriu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El magistrat Xiol Ríos considera, en la seva sentència, que en aquest cas ha de prevaldre el dret d'informació, ja que les fotografies es van fer en un espai públic (una platja) i "són reflex d'un comportament admès pels usos socials". Segons el jutge, "el tipus de peces de roba que s'utilitzin" no pot ser motiu per decidir sobre la legalitat o no de les imatges. La sentència recorda, a més, que un personatge públic que es trobi en un lloc públic "ha de saber que la seva imatge en actes no privats pot ser captada en la mateixa forma en què es mostra, quan no s'ha buscat l'apartament del lloc per preservar-la".

stats