Mèdia 23/02/2012

"Les mentides de València", a la portada de l''Abc'

Les portades d'aquest dijous se centren en l'accident ferroviari de Buenos Aires i en la proposta del govern de Rajoy per evitar determinats desnonaments

Ara
3 min
'Abc'

BarcelonaL''Abc' anuncia a la portada d'aquest dijous "les mentides de València". Sota el titular, les desgrana i explica que va ser "una massacre sense hospitalitzacions", que hi havia calefacció a l'institut, que només un detingut és del Lluís Vives i que aquestes protestes són una "mobilització de disseny".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Mundo' atribueix al PSOE les protestes que han tingut lloc a València. Ho il·lustra amb una foto d'una petita part d'una concentració en què es veu el líder del PSOE-PSPV, Jorge Alarte. El diari fa referència a la mesura anunciada pel ministre d'Economia, Luís de Guindos, que pretén "frenar l'onada de desnonaments". El testimoni de l'enviat especial d''El Mundo' a Homs, que diu que "era a l'habitació contigua a la dels periodistes morts".

'La Vanguardia' destaca en la primera pàgina que el ministre "De Guindos impulsa un pla contra els desnonaments". A més, afegeix que "el govern del PP canviarà la llei per reduir al deutor interessos i despeses". Sobre el projecte Eurovegas, el diari recorda que "alcaldes del Baix Llobregat obren la porta al projecte". Una foto central il·lustra l'accident ferroviari que ha deixat, de moment, 49 morts i 600 ferits a Buenos Aires.

El diari 'Público' entén la reforma anunciada pel titular econòmic espanyol d'aquesta manera: "La banca serà premiada per no desnonar". A més, destaca que la casa reial "ni confirma ni desmenteix" que "el rei s'hagi reunit amb el seu gendre".

El diari ARA se centra en els detalls del projecte Eurovegas i titula: "Aposta de risc". L'ARA explica que "el Govern s'apunta a la cursa tot i tenir les de perdre". Una imatge central recorda la manifestació d'ahir dimecres a València i diu que va ser "contra la violència i per l'educació".

'El Punt-Avui' se centra en la proposta del ministre De Guindos i recorda en un titular central que "ningú queda content amb la proposta" que va fer ahir dimecres. Sobre les manifestacions de València, el diari cita el lema dels estudiants: "Som el poble, no l'enemic".

'El País' insisteix en la seva informació de portada d'ahir dimecres i afegeix avui que Brussel·les admetrà lleugeres rebaixes en els objectius de dèficit públic", ja que la comissió europea vol que siguin diversos els països que ho sol·licitin". A la columna dreta de la portada, el rotatiu anuncia la reforma orientada a evitar alguns desnonaments que va anunciar ahir el ministre De Guindos, que "demana a la banca que flexibilitzi els desnonaments". Sobre València, explica que "Interior ordena a la policia que eviti enfrontar-se als estudiants".

'La Razón' adverteix sobre la reforma empresa pel govern espanyol ahir: "El govern frena els desnonaments als parats". Sobre el tema afegeix que "el PSOE critica ara una mesura que va prometre, però que mai va posar en marxa". Sobre les protestes contra el PP el diari adverteix que no són "'pacífiques'" i intenta demostrar-ho amb una foto d'un vidre trencat al despatx d'Esperanza Aguirre al carrer Gènova. El peu de foto qualifica de "muntatge" la "primavera valenciana" i assegura que l'Institut Lluís Vives té calefacció i 82.000 euros a la caixa.

'El Periódico' afirma que el desencert policial va desfermar la policia a València. A més, afegeix que els "experts atribueixen els incidents de València a la brutalitat de les forces de l'ordre abans que a més crispació". El rotatiu del Grupo Zeta anuncia en portada que "Puig sorprèn" perquè "surt en defensa de les patrulles de pagesos". També fa referència al fet que el govern espanyol "premiarà els bancs que acceptin la dació en pagament".

Entre la premsa esportiva, destaca la portada de l''Sport', que diu: "Pep&Pep". La primera pàgina del rotatiu compara dues fotografies de Guardiola, una de quan el van presentar com a entrenador del Barça i una altra d'actual. 'El 9' proclama que "la llum ha tornat" i, sobre una foto d'Iniesta, explica que "reivindica la seva importància en l'equip". El diari adverteix que el desgast físic i mental "ha estat brutal". El diari 'As' explica que ara és el "torn per a Higuaín" i que "Benzema serà baixa entre dues i tres setmanes".

stats