Premsa
Mèdia 04/02/2011

La visita de Merkel a Zapatero deixa Egipte en segon pla

Pràcticament tots els diaris obren l'edició d'avui amb imatges del president espanyol i la cancellera alemanya

Albert Castellví
2 min
'La Vanguardia' valora la visita de Merkel a Madrid

BarcelonaLa cancellera alemanya Angela Merkel va tornar satisfeta cap a Berlín després de la seva visita ahir a Madrid, segons indiquen avui la majoria de portades. La més expressiva en aquest sentit és la de Público, que assegura que "El gir de Zapatero entusiasma Merkel, Sarkozy i Botín", mentre que El Periódico titula que "Merkel elogia el cop de timó de Zapatero".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Altres rotatius matisen aquests bons resultats. És el cas de La Vanguardia, que indica que "Merkel dóna el seu aprovat a Espanya i posa deures", o d'El Mundo, que gairebé hi coincideix en afirmar que "Merkel aprova Zapatero però li posa més deures per al març". L'Abc es queda únicament amb aquesta vessant més crítica de la visita, i diu que "Merkel posa nous deures a Espanya", mentre que La Razón en fa una interpretació pròpia: "Zapatero diu 'sí' a Merkel: limitarà per llei el dèficit de les autonomies".

Més enllà de la visita de la cancellera a Madrid, El País continua situant Egipte en el seu principal titular, i assegura que "El règim egipci ofereix diàleg davant d'un dia clau en les protestes". L'ARA també es fixa en la situació al país africà, però explica que "Mubàrak intenta silenciar la premsa".

Finalment, un tercer tema apareix avui entre els principals titulars. Es tracta de l'inici de la campanya de les eleccions primàries al PSC per a l'alcaldia de Barcelona, que l'Avui resumeix dient que "Arrenca la campanya del PSC" mentre que El Punt de la capital catalana titula que "Arrenquen les primàries del PSC a Barcelona".

stats