COMUNICACIÓ
Mèdia 08/04/2012

Mor als 93 anys el llegendari periodista nord-americà Mike Wallace

Va presentar durant 38 anys l'informatiu '60 minutes'

Ara
2 min
Mike Wallace

Barcelona"No hi ha res com una pregunta indiscreta". Aquest era un dels seus lemes. El periodista nord-americà Mike Wallace, presentador durant 38 anys de l'informatiu '60 Minutes' de la cadena CBS i un dels més simbòlics, incisius i influents periodistes dels Estats Units, ha mort aquest diumenge als 93 anys, segons ha informat la pròpia cadena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Wallace va morir dissabte a la tarda, envoltat de la seva família al centre de cures Waveny, a New Canaan, Connecticut, on va passar els últims anys de la seva vida. "La seva extraordinària contribució com a presentador és incalculable i ha estat una força de la indústria televisiva al llarg de tota la seva existència. A la CBS tots sentirem la seva pèrdua", ha declarat Leslie Moonves, president i conseller delegat de CBS Corporation.

Wallace va deixar l'informatiu que li va donar més fama, el '60 minutes', l'any 2006, als 88 anys. Durant les gairebé quatre dècades al capdavant de l'espai va entrevistar els presidents Reagan, Carter, Ford, Nixon, Johnson i Kennedy i líders com Iàssir Arafat, Deng Xiaobing o l'aiatol·là Khomeini. Només s'hi va negar George W. Bush. I arran d'això, Wallace va arribar a dir en broma: "Bush és l'únic president que m'ha rebutjat des d'Abraham Lincoln".

Nascut el 1918, Wallace està considerat un dels artífexs del periodisme modern. Va començar com a locutor de ràdio a la universitat i arran d'aquí va dedicar la seva vida a la professió. Va començar a despuntar amb programes com 'Night Beat', emès a Nova York pel canal WABD, o 'The Mike Wallace Interview' de la cadena ABC. Les seves dures entrevistes li van fer guanyar-se el malnom de "Mike Malice" (Mike el maliciós).

Entre els personatges que es van enfrontar a l'agudesa de Wallace hi ha Luciano Pavarotti, Janis Joplin, Tina Turner, Barbra Streisand i Salvador Dalí (fragment de l'entrevista)

Wallace va tenir una forta depressió arran de ser acusat i demandat per difamació. I en una entrevista al periodista Morley Safer va admetre haver-se intentat suïcidar amb una sobredosi de pastilles.

Al llarg de la seva carrera va guanyar diversos premis, entre els quals destaquen 19 Emmy -i un altre d'honorífic-, i també diversos guardons concedits per la Universitat de Columbia o l'Escola de Periodisme de la Universitat de Califòrnia del Sud.

stats