Mèdia 30/07/2012

La 'modern family' s'apuja el sou

Hi haurà quarta (i cinquena, i sisena...) temporada de Modern family. La Fox ha accedit a millorar el sou dels actors adults d'aquesta comèdia coral: de 65.000 dòlars per capítol passaran a un mínim de 150.000.

àlex Gutiérrez M.
1 min
La sèrie va arrencar el 23 de setembre del 2009 i, des d'aleshores, ha estrenat un total de 72 episodis. A Espanya l'emet en obert Neox, del grup Antena 3.

BARCELONALa família que litiga unida, es manté unida. Aquest ha estat el lema seguit pels sis actors adults de l'exitosa Modern family , que reclamaven un augment significatiu de sou. Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet i Sofia Vergara rebien 65.000 dòlars per episodi i s'enfilaran ara fins als 150.000 o els 175.000 dòlars, segons les fonts. Ells en demanaven 200.000. L'actor Ed O'Neill, que ja era conegut abans, partia d'un salari més elevat: 105.000 dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant unes quantes setmanes la producció es va veure compromesa per les negociacions, però divendres van arribar a un acord extrajudicial que desencalla el tema. Els actors van accedir a participar en una taula de lectura de guió dels nous capítols que hi havia programada. La sèrie, doncs, continuarà.

I, segons sembla, ho farà per unes quantes temporades més, ja que part del conflicte naixia de la voluntat de la Fox de lligar el càsting més enllà de set anys, cosa que les lleis de Califòrnia prohibeixen. Aleshores la Fox els va oferir una gradació amb incentius per a les temporades més llunyanes, per assegurar-se que no perdien actors pel camí. Però, finalment, el repartiment de la sèrie ha aconseguit veure l'increment substancial de sous a partir de la pròxima -la quarta- temporada. I, a partir d'aquí, anirà creixent. Cadascun cobrarà 350.000 dòlars si aquesta ficció sobre tres famílies de Los Angeles arriba a la vuitena tanda de 22 episodis.

Modern family es pot seguir en obert a Neox, on ha estat un dels productes estrella dels dimarts a la nit. La cadena n'ofereix quatre episodis: un de nou i tres de repetits. La quarta temporada de la sèrie s'estrena als Estats Units dia el 26 de setembre.

stats