PREMSA
Mèdia 03/02/2012

El moviment 15-M llença un diari gratuït sense director ni editorial

Es diu 'Madrid 15M' i té una tirada de 20.000 exemplars

Efe
2 min

MadridLes assemblees del moviment 15-M han llançat avui el número zero del diari gratuït 'Madrid 15M', amb una tirada de 20.000 exemplars, amb la voluntat de "trencar el control social que s'exerceix a través dels mitjans de masses", segons informa la pàgina web de la publicació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari, de 16 pàgines, en color i en format tabloide, no té ni director ni editorial ja que, segons una nota que recull la web, "ningú pot parlar pel moviment excepte el mateix 15-M a través de les seves assemblees".

A més, l'equip encarregat de la realització de la publicació serà "rotatiu" i cap participant podrà posseir "càrrecs de responsabilitat" en partits polítics, sindicats o mitjans de comunicació comercials.

El finançament va a càrrec "del mateix moviment", a través de les assemblees, i serà "públic i publicitat", per això "s'ha creat un sistema de bons, o participacions numerades de 5 euros, que es repartiran entre les assemblees", segons la web de la publicació.

Els continguts del número zero versen sobre les retallades i la pròxima reforma laboral, l'activitat de les assemblees dels barris, les Brigades d'Observació de Drets Humans, el projecte 15M.cc, la sanitat pública a Catalunya i els desnonaments.

També s'inclou una entrevista amb membres de l'Oficina d'Habitatge de Madrid i articles d'opinió de Carlos Taibo i Félix Rodrigo Mora.

Aquest projecte va ser presentat a l'assemblea popular de Villaverde per "servir com a eina d'informació i cohesió" del moviment i, a dia d'avui, ha sigut aprovat per dotze assemblees més.

A partir d'avui, les persones i assemblees que han encarregat "bons" poden recollir els exemplars en l'espai sociocultural autogestionat L'Eko, al districte de Carabanchel.

No obstant això, el diari es podrà descarregar gratuïtament des de demà a la pàgina web 'www.madrid15m.org'.

stats