Premsa
Mèdia 21/12/2010

El ministre d'Empresa britànic, contra Rupert Murdoch

Vince Cable vol evitar que el magnat australià es faci amb el control del principal canal de pagament del Regne Unit

Albert Castellví
1 min

BarcelonaVince Cable, ministre d'Empresa del govern britànic, està disposat a fer tot el que pugui per evitar que Rupert Murdoch aconsegueixi el control de BSkyB, la principal plataforma de televisió de pagament del país. Cable ha expressat aquesta intenció en una conversa amb dos periodistes del diari The Daily Telegraph, que s'havien fet passar per militants del seu partit i que van enregistrar les paraules del ministre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la BBC, en aquestes gravacions Cable assegura: "He declarat la guerra al senyor Murdoch. Crec que guanyaré". Segons ell, el magnat de la comunicació australià, propietari de la cadena de televisió Fox i de diversos diaris com The Sun o The Times, té intenció de convertir-se en l'accionista majoritari de BSkyB, de la qual ja posseeix algunes accions. "Ho he bloquejat utilitzant els poders que tinc", continua Cable.

El ministre d'Empresa mostrava la seva preocupació pel fet que Murdoch pogués fer-se amb el control de BSkyB, i recentment ja havia encarregat una investigació sobre la seva proposta de compra de la plataforma, que en la seva opinió podia posar en perill la llibertat d'expressió i la capacitat dels ciutadans d'escollir entre diverses opcions televisives. Les conclusions de la investigació es coneixeran en els propers dies, i es portaran a la Comissió de la Competència. Un cop aquesta s'hagi pronunciat, serà Cable qui tingui l'última paraula en l'assumpte.

stats