Comunicació
Mèdia 15/03/2011

Els valors de la comunicació centren el primer dia de les Jornades Blanquerna

La dissetena edició d'aquest cicle que organitza la Facultat de Comunicació de la URL s'inaugura aquest matí i s'allargarà fins dijous

Albertcastellví
2 min

BarcelonaLa 17a edició de la Jornades de Comunicació Blanquerna s'han obert aquest matí centrades en la relació entre la comunicació i els valors. El valor de la comunicació, la comunicació per valors, compartir valors és el títol de la xerrada inaugural, que ha anat a càrrec de Ramon Guardia, president de Valores&Marketing. Al llarg del matí tindrà lloc també una taula rodona sobre els valors professionals dels joves reporters, que comptarà amb la presència del cap d'Internacional de TV3, Xesco Reverter; el fotògraf i periodista de TVE Miquel Toran; i la periodista Iris Mir.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'autor de la novel·la Pa negre, Emili Teixidor, i el director del documental Garbo: el espía, Edmon Roch, reflexionaran sobre la relació entre la realitat i la ficció a través de la memòria, i posteriorment el sociòleg Javier Elzo parlarà sobre la revolució comunicativa que ha suposat la irrupció de les xarxes socials.

A la tarda hi ha prevista una altra taula rodona, en aquest cas per tractar l'anticatalanisme i els valors democràtics que transmeten els mitjans de comunicació. Hi participaran l'historiador Xavier Casals, el professor de sociologia i antropologia social de la Universitat de València Rafael Xambó, i el director d'El Mundo a Catalunya, Àlex Salmon. El cinema català també tindrà la seva presència a les jornades, amb un debat sobre el cinema d'autor amb els directors Jordi Cadena i José María de Orbe i l'actriu Aina Clotet.

Per últim, dos debats se centraran en la importància comunicativa de les marques. El primer comptarà amb les opinions d'Oriol Renart, president d'Alter Company, i Jordi Torrents, director de Collaborabrands, i el segon amb les de Susanna Martínez i Ferran Rodés, representants de Havas Media.

Demà, les jornades dedicaran especial atenció al paper de les xarxes socials en les revoltes del món àrab, mentre que dijous es tancaran amb una mirada sobre la cooperació i la solidaritat.

stats