Periodisme
Mèdia 18/12/2010

El Marroc impedeix l'entrada a un periodista de COMRàdio

Les autoritats aeroportuàries l'han identificat com a periodista, i l'han obligat a tornar cap a casa tot i que no viatjava per feina

Albert Castellví
1 min
David Collantes

BarcelonaDavid Collantes començava avui uns dies de vacances a la localitat marroquina de Marràqueix. Hi ha arribat en avió, però no s'hi ha pogut quedar, i a hores d'ara ja torna a ser a Barcelona. Les autoritats marroquines no li han permès l'entrada al país perquè treballa a COMRàdio i, segons ell mateix a ha declarat, l'han informat que "com a periodista espanyol no podia entrarl Marroc". Segons indica un comunicat de l'emissora, un policia de paisà l'ha acompanyat fins a l'avió que l'ha dut de tornada a casa, i li han advertit que "no fes cap escàndol".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

COMRàdio assegura que s'ha posat en contacte amb el ministeri d'Afers Exteriors, que s'ha ofert per dur a terme les gestions oportunes per aclarir els fets.

Durant les últimes setmanes s'han produït altres casos similars amb periodistes de nacionalitat espanyola que viatjaven al Marroc de vacances. La polèmica s'arrossega des de principis de novembre, quan, arran del conflicte al Sàhara Occidental, les autoritats marroquines van vetar l'entrada de periodistes al seu territori.

stats