Mitjans
Mèdia 13/04/2013

4.800 periodistes van perdre la feina a Espanya al llarg del 2012

Són dades de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE), que ha presentat el seu informe anual aquest dissabte

Ara
1 min

BarcelonaLa crisi dels mitjans té la seva derivada més dura en la destrucció de llocs de treball: fins a 4.800 periodistes, arreu de l'estat, van quedar-se sense feina al 2012. L'estimació la fa la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE), que aquest dissabte al matí ha presentat a Granada el seu informe anual. D'aquesta manera, des de l'inici de la crisi fins al 2008, més de 10.000 periodistes han ingressat les llistes de l'atur. El nombre de mitjans que han tancat des d'aleshores ja és de 70.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La presidenta de l'organisme, Elsa González, ha explicat: "La situació no és la millor, però ens encarem al futur amb força, fins i tot la força necessària per enfrontar-nos als polítics". González ha recordat que el periodisme és una de les bases de la democràcia, ja que permet el control del poder polític. És per això que ha insistit en la necessitat d'aprovar mesures en favor d'un sector que acusa la caiguda dràstica de la publicitat, així com la crisi de venda d'exemplars, en el cas dels mitjans en suport paper.

González ha explicat que la FAPE vol portar al Congrés un "Manifest en defensa del periodisme" que, entre altres extrems, reforci els drets d'autor d'aquests professionals. "Estem en una etapa difícil, per això hem de fer de la dignitat, virtut".

A Catalunya, les últimes dades són les recollides pel Col·legi de Periodistes, presentades aquest febrer, segons les quals ja són més de 1.500 els periodistes que s'han quedat sense feina.

stats