Televisió
Mèdia 27/05/2011

La final nacional del 'Pica Lletres' 2011 se celebrarà dimarts

Tretze escolars, guanyadors de les fases celebrades arreu del territori, s'enfrontaran a l'última eliminatòria d'aquest concurs, que el Super3 emetrà a la tardor

Albert Castellví
2 min

BarcelonaEl Pica Lletres 2011Pica Lletres arribarà dimarts al seu punt culminant, amb la celebració de la Gran Final Nacional, que tindrà lloc a les 12 del migdia al teatre Poliorama de Barcelona i serà presentada per Lluís Gavaldà. S'hi enfrontaran tretze nois i noies d'entre 14 i 15 anys, que arriben a la final amb el suport de tots els seus companys de classe i després d'haver-se imposat, cadascun d'ells, en les finals territorials que han tingut lloc al llarg de tot el curs. Per convertir-se en campions, hauran de fer el mateix que se'ls ha demanat per arribar fins aquí: lletrejar paraules en català.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Pica Lletres és un concurs produït per Antàrtida que va néixer l'any 2006 a TV3 i que des de fa uns anys s'emet en diversos canals de televisió locals d'arreu de Catalunya. Cadascuna d'aquestes cadenes és la responsable de l'organització de les eliminatòries territorials, a les quals participen alumnes de tercer d'ESO dels instituts de la zona. En aquesta edició hi han participar 864 joves de 100 centres diferents, però des que va néixer el concurs ja hi ha hagut prop de 7.000 participants, i se n'han fet 1.162 programes. L'èxit del format entre les escoles s'explica pel fet que el Pica Lletres s'ha convertit en un nou mètode pedagògic per aprendre ortografia de forma entretinguda.

La final de dimarts seguirà el mateix format que les eliminatòries: d'un en un, els tretze participants aniran lletrejant les paraules que se'ls proposin. En cas que s'equivoquin, disposaran d'un comodí, consistent en una pregunta sobre literatura. Si l'encerten, podran seguir jugant ara –ara ja sense possibilitat de comodí– i si fallen quedaran definitivament eliminats. El premi per al guanyador serà un ordinador portàtil i una estada de dos dies a Oiola per a tota la classe, mentre que la resta de participants s'enduran un CD i un lot de llibres.

L'esdeveniment, al qual assistiran tots els companys de classe dels finalistes, a més dels pares, mestres i altres convidats, serà enregistrat per Televisió de Catalunya, que l'emetrà durant la tardor a través del canal Super3.

stats