LA LLUITA CONTRA LA PIRATERIA
Mèdia 22/01/2012

La policia confisca cotxes de luxe i obres d'art al cap de Megaupload

Ja sigui un intent d'evitar l'evasió de capital o una campanya de desprestigi, proliferen les notícies sobre el luxe excèntric en què nedava el creador de Megaupload. Els detalls se sumen a la seva ja extensa llegenda.

à.g.m.
2 min

BARCELONAAmarg aniversari per a Kim Schmitz, àlies Kim Dotcom , cervell i creador de la pàgina Megaupload, clausurada dijous per l'FBI. Ahir celebrava el seu 38è aniversari al costat dels altres tres directius de la pàgina amb continguts pirates que també han estat detinguts, i que esperen comparèixer dilluns davant d'un tribunal de la ciutat d'Auckland (Nova Zelanda). L'advocat que demanarà la petició de llibertat sota fiança per a Schmitz serà Robert Bennet, conegut per haver defensat l'expresident dels EUA Bill Clinton en el judici del cas Lewinsky.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les autoritats nord-americanes ja han demanat l'extradició dels responsables de Megaupload, amb la intenció de jutjar-los per càrrecs de crim organitzat, blanqueig de diners i violació de drets de propietat intel·lectual internacional.

Mentrestant, segueixen apareixent detalls de la vida excèntrica d'aquest hacker . La policia neozelandesa, amb la col·laboració de l'FBI, va escorcollar la mansió de Schmitz a Coastville i va confiscar diversos cotxes de luxe i obres d'art valorades en 4,5 milions d'euros, a banda de documentació i ordinadors que han de servir per instruir el cas. Els agents van bloquejar també més de 8,5 milions d'euros que tenia en diversos comptes corrents.

Nascut a Kiel (Alemanya) el 1974, la llegenda sobre les seves proeses és llarga. Presumia de tenir 12 línies de telèfon piratejades a la seva habitació d'adolescent. Amb 19 anys va saltar-se les proteccions dels ordinadors del Pentàgon i la NASA. Amb 20 ja sumava dues detencions per espionatge electrònic. El tràfic de comptes bancaris li va comportar una condemna de dos anys de presó que no va complir; era el 1998: el mateix any que fundava DataProtect, firma dedicada a la seguretat a internet. Va saber vendre'n les accions a temps, l'any 2000, mesos abans de l'esclat de la bombolla de les puntcom, que va ensorrar DataProtect, entre tantes altres.

No sempre va tenir tanta sort. L'any 2001 va anunciar que injectaria prop de 40 milions de dòlars al portal LetsBuyIt.com. Les accions van pujar prop d'un 300%, de manera que va poder vendre les seves accions a un molt bon preu (mentre la inversió promesa quedava en un brindis al sol). L'operació li va valer una detenció a Tailàndia, l'extradició a Alemanya, una multa de 100.000 dòlars i una condemna de 20 mesos de presó que tampoc no va complir.

Abans de crear Megaupload -el 2005- encara va tenir temps d'algunes excentricitats, com anunciar que dos amics seus havien mort l'11-S i que oferia una recompensa de 10 milions de dòlars a qui atrapés Bin Laden. O llogar una Playmate perquè es fes passar per la seva nòvia mentre passejava la seva rotunda figura -dos metres d'alçada, 140 quilos- amb un iot de luxe de lloguer.

stats