Mèdia 29/01/2011

La Policia aconsella demanar permís abans de penjar fotos d'altres persones a internet

Les forces de seguretat demanen desconfiar de les pàgines web de Facebook que animen a fer clic a "M'agrada" per veure una foto inèdita o curiosa

Efe / Redacció
2 min

MadridAmb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Protecció de Dades, la Policia Nacional i la Guardia Civil van traslladar ahir una sèrie de consells als usuaris de les xarxes socials. L'objectiu bàsic era recordar que abans de compartir informació d'altres persones a través d'Internet cal demanar autorització i assegurar-se que aquestes dades o fotografies no perjudicaran o molestaran els seus protagonistes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El primer és protegir-se un mateix, comprovant la configuració de privadesa dels perfils a les diferents xarxes socials i fòrums en els quals es participa. Si l'accés a internet es fa des d'un ordinador compartit, cal tancar la sessió de totes les webs on estiguem registrats abans de cedir l'ordinador a un altre usuari. Aquestes i altres recomanacions són les que es van fer a través de la pàgina "Contigo" de la xarxa social Tuenti.

Les Forces de Seguretat insisteixen als joves que "Internet no oblida fàcilment" la informació que es penja en la web sobre tots nosaltres. Per això, abans d'acceptar una petició d'amistat o d'agregar a algú en qualsevol de les xarxes socials, cal de pensar si de debò es tracta d'una persona coneguda i si no hi ha cap inconvenient en què accedeixi a les nostres dades, el nostre entorn i a la nostra vida íntima. Donar dades a suposats representants d'entitats, mitjans, associacions, suposats concursos o sorteigs sense conèixer qui hi ha darrere d'això també pot causar problemes.

A més, segons les Forces de Seguretat, cal desconfiar "d'aquells grups o aplicacions de Facebook i altres xarxes socials que siguin una mica estranys o que t'anuncien que podràs accedir a informació inèdita i de gran interès per a tu", perquè el seu objectiu sol ser obtenir les dades personals dels usuaris.

stats