28-N
Mèdia 29/11/2010

Montilla va deixar la porra en blanc

El candidat del PSC no va voler fer cap aposta sobre els resultats electorals. Sánchez-Camacho donava 16 diputats al PP

Albert Castellví
1 min
La papereta en blanc de José Montilla (PSC)

BarcelonaEl món a Rac1 ha fet públiques aquest matí les previsions dels candidats sobre el nombre d'escons que cada partit obtindria en els comicis d'ahir. Cadascun dels caps de llista que va passar per l'emissora durant la campanya havia deixat la seva porra tancada dins d'un sobre, que no s'ha obert fins aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'aposta més sorprenent ha estat la de José Montilla, que no es va voler mullar i va escriure, al costat de les sigles dels partits, un interrogant. Destaca també la porra de la candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que va preveure que el seu partit obtindria 16 escons, dos menys dels que finalment els ciutadans li han atorgat. Per cert, la líder popular va fer un error de càlcul, ja que va configurar un Parlament amb 132 diputats, en comptes dels 135 que hi ha en realitat.

Cap altre candidat va preveure per al seu partit un resultat pitjor que el que s'ha donat finalment, i Artur Mas és l'únic que l'ha encertat: va escriure que CiU es faria amb 62 escons, exactament els que li ha donat l'escrutini. D'altra banda, Puigcercós, és l'únic que va preveure que el PSC es queadria per sota dels 30 diputats, tot i que n'hi va donar només 27, enlloc dels 28 que tindrà finalment.

Per últim, sorprèn veure les previsions de Joan Laporta i de Joan Carretero, que s'atorgaven, respectivament, 14 i 11 diputats. Al final, el partit de l'expresident del Barça s'ha quedat amb 4, mentre que el Reagrupament de Carretero no ha entrat a l'hemicicle.

stats