Premsa
Mèdia 08/02/2011

La política basca i la catalana omplen les portades del dia

Divisió entre els diaris a l'hora de valorar el nou partit de l'esquerra 'abertzale'

Albert Castellví
1 min
L''Avui' parla de "mitges tintes" en la reunió entre Zapatero i Mas

BarcelonaEls diaris que s'editen a Madrid es fixen en les novetats que arriben des del País Basc, però la premsa catalana prefereix fixar-se en les conclusions de la visita d'Artur Mas, ahir, a La Moncloa. En general, els rotatius no fan una mala valoració de la trobada, però no es respira, ni molt menys, eufòria. L'Avui ho resumeix amb un "Mitges tintes", mentre que l'ARA parla d'un "Pacte de no-agressió ZP-Mas". La Vanguardia, per la seva banda, diu que "Mas aprecia gestos encara insuficients en Zapatero".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sobre el nou partit abertzale presentat ahir a Bilbao hi ha diversitat d'opinions a la premsa. El més optimista és Público, que titula que "Batasuna anuncia que trenca amb ETA", mentre que El País diu que "Batasuna es reinventa amb el rebuig a la violència d'ETA". El Mundo, en canvi, assegura que "Els proetarres diuen ara que rebutjaran la violència d'ETA", i l'ABC indica que "Batasuna no condemna ETA". Finalment, el diari més crític amb la nova formació és La Razón, que afirma que "ETA presenta el seu nou partit".

D'altra banda, El Periódico destaca el cara a cara que el diari va organitzar ahir entre els dos candidats a encapçalar la llista del PSC a les eleccions municipals a Barcelona, i titula: "Hereu i Tura entren en la batalla cos a cos".

stats