Mèdia 11/01/2012

"No hi havia una altra opció", a la portada d''El Mundo'

L'ajust de 40.000 milions d'euros que vol fer Rajoy per frenar el dèficit públic i l'absència d'acord entre sindicats i patronal per realitzar la reforma laboral ocupen les portades d'aquest dimecres 11 de gener

Ara
3 min
Portada d''El Mundo'

BarcelonaEl Mundo entén que Rajoy no ha pogut fer res més que el que ha fet per reduir la despesa pública. Per això, titula: "No hi havia una altra opció". Sobre una expressiva foto de la cara del president del govern espanyol, el diari de Pedro J. detalla que aquesta retallada és deguda al dèficit que ha descobert el nou executiu el dia 27 de desembre. De les altres quatre notícies de portada, tres parlen sobre els socialistes. Entre aquestes, destaca el titular: "El xofer de la cocaïna", per parlar de la desviació de fons públics a la Junta de Andalucía.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquesta línia també titula La Vanguardia, que anuncia que "no hi havia una altra opció que apujar l'IRPF". Tot i això, també cedeix espai a la manca de temps per arribar a un acord entre sindicat i patronals: "La reforma laboral, en mans del govern després de fracassar el pacte"

Público considera una "destralada" la retallada anunciada per Rajoy, que apareix somrient en una portada mentre escolta María Dolores de Cospedal. El diari de Mediapro explica que "tres quartes parts de la desviació" corresponen a les autonomies, governades "majoritàriament pel PP des de juny".

El Punt Avui canvia l'ordre majoritari dels titulars i comença per la reforma laboral. El diari explica: "Patronal i sindicats deixen la reforma laboral per a Rajoy".

El diari ARA, per la seva banda, explica que "Rajoy atribueix el dèficit a les autonomies" i que considera la pujada de l'IRPF "dura i dolorosa".

Aquesta línia, la segueix també El País, que concreta que la desviació a l'alça del dèficit previst és, en part, a causa de les autonomies. Per això, titula: "El dèficit de les autonomies és el doble que el previst". En segon lloc situa una bona notícia: "Espanya bat el seu propi rècord de trasplantaments".

La xifra de 40.000 milions d'euros de la retallada que efectuarà el govern popular també protagonitza la portada de l'Abc, que sobre un fons vermell detalla que és de "més del doble del previst" i molt distant de les xifres anunciades durant la campanya. A més, afegeix que la CEOE i els sindicats volen "més temps" per fer la reforma laboral.

La Razón fa servir els arguments de Rajoy, titula que "no apujarà l'IVA" i diu que "donarà la cara davant la crisi". En aquest sentit, escriu en portada que el president "va saber el 27 de desembre que s'havien gastat 20.000 milions més del previst".

El Periódico titula que "Rajoy xifra l'ajust: 40.000 milions". A més, explica que com ha president del govern espanyol ha hagut de "mentalitzar" el PP per fer "més retallades a les autonomies". La foto central de la seva portada ensenya el centre d'internament d'immigrants de la Zona Franca i diu: "Sense delictes i sense drets", "els centres d'internament sota sospita".

Entre la premsa esportiva destaca la portada del diari Sport que explica que Neymar està "llest per fitxar" o la d'El 9 Nou, que titula: "Del cel a la terra", en referència a la tornada als entrenaments del Barça. El diari Marca, per la seva banda, anuncia "una altra ronda de clàssics".

stats