Mèdia 11/06/2011

"Bildu: el dia de la vergonya", proclama 'La Razón'

Aquest diari i l''Abc' centren la seva portada en la coalició basca

Redacció
2 min
La razon

BarcelonaLa Razón i l'ABC dediquen la seva portada a Bildu, la nova formació política basca que avui prendrà possessió de nombrosos regidors i alcaldes al País Basc. Per La Razón, avui és "el dia de la vergonya", i remarca que "les víctimes del terrorisme recorden que molts dels 1.138 regidors cridaven donant suport a ETA". En canvi, l'ABC opta per una cita de les víctimes: "Pareu a Bildu", diuen en el 30è aniversari de l'Associació de víctimes del terrorisme. Per la seva banda, El Mundo ressalta en portada que "L'objectiu municipal de Bildu serà excarcerar els presos d'ETA". Aquest diari també situa en portada que "el descrèdit d'Espanya fa mal a grans empreses i dispara el diferencial".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, El País recull a la fotografia central de la seva portada el que anomena "el president dels alcaldes". Es tracta de Pedro Castro, l'alcalde socialista de Getafe que després de 28 anys a l'alcaldia, i que ara també ostentava el càrrec de president de la Federació espanyola de Municipis, "es muda a l'oposició". A més, el diari destaca que "4.000 càrrecs del PSOE perden avui el seu lloc als ajuntaments", destacant la pèrdua de regidors -més de 2.000-, d'alcaldes -més de 500- i de càrrecs de confiança d'aquest partit. Tot i això, el tema d'obertura d'El País és la reforma laboral, que ho titula:"treball imposa l'arbitratge en els convenis i facilita els acomiadaments". La Vanguardia també ha optat per un alcalde sortint com a protagonista gràfic de la seva portada. S'hi pot veure Jordi Serra (PSC), el fins ahir alcalde de Badalona, al seu despatx abans que avui passi el relleu a Xavier García Albiol (PP). El diari ho titula dient que "els alcaldes estrenaran avui el mandat més costerut de tots". Malgrat això, el rotatiu de Godó obre la seva primera amb la "pressió de Zapatero per una reforma més dura".

Mentrestant, El Punt obre la portada de la seva edició de Barcelona amb una entrevista a l'alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu, que assegura no haver sabut crear "una nova etapa per a Barcelona". Aquest diari també apunta que "l'Estat imposa a Rodalies el manteniment de Renfe".

A El Periódico la portada és pel "cop al camp català" a causa de la crisi del cogombre, que ha fet que el preu de fruites i verdures caigui entre un 20% i un 60% a Mercabarna. Al titular central de la seva portada remarca, a més, que "el Govern revoluciona les relacions laborals".

Finalment, els diaris esportius donen per fet el fitxatge de Cesc Fàbregas pel Barça. Així, l'SPORT diu que "Cesc ja es veu al Barça" perquè el seu representant assegura al futbolista que "l'operació serà un èxit".

stats