Eleccions
Mèdia 28/11/2010

Les votacions dels candidats, protagonistes a les webs dels diaris

La Vanguardia destaca les paraules d'Ernest Benach. La premsa espanyola també es fixa en Catalunya

Albert Castellví
2 min
La Vanguardia recull la crida a la participació de Benach

BarcelonaLes webs dels principals diaris catalans i espanyols han obert l'edició d'aquest matí fent un seguiment de la jornada electoral. Al llarg de la jornada han anat incorporant la informació de com han votat els diversos candidats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia cita en la seva obertura el president del Parlament, Ernest Benach, que a la sortida del seu col·legi electoral ha fet una crida a la participació i ha assegurat que avui Catalunya "s'hi juga el futur".

El Periódico, en canvi, juga amb un titular que tant es pot interpretar en clau política com futbolística, amb clares referències al Barça-Madrid de demà: "El lideratge en joc". Per acompanyar-lo, la imatge de portada del diari d'avui, on veiem els sis caps de llista amb representació parlamentària xutant una pilota a la gespa del Camp Nou.

Per la seva banda, l'Avui destaca la normalitat amb què ha començat la jornada electoral, i avança que abans de Nadal ja hi haurà, oficialment, nou president de la Generalitat, després de tots els tràmits parlamentaris per escollir-lo.

Des de Madrid, els diaris també miren cap a casa nostra. El País, per exemple, diu que Catalunya decideix avui el seu futur, mentre que Público interpreta la jornada electoral en clau espanyola i afirma que el resultat dels comicis marcaran el futur de la política a l'Estat. El Mundo parla de les "anècdotes clàssiques" d'aquestes ocasions, La Razón destaca que pràcticament no s'ha produït cap incidència destacada i, finalment, l'ABC titula amb les declaracions de la candidata del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho, que ha demanat que "ajudem entre tots a construir el futur de Catalunya".

stats