Premsa
Mèdia 28/01/2011

L'economia centra l'atenció de tots els diaris

El pacte de pensions i el naixement de CaixaBank, principals temes de portada

Albert Castellví
1 min
'El País' anuncia un "gran pacte social"

BarcelonaEls diaris centren avui els seus interessos en dues grans notícies econòmiques: el principi d'acord per a la reforma del sistema de pensions i la conversió de La Caixa en un banc, que marca l'inici de la bancarització de les entitats d'estalvis. Sobre el primer tema, El País assegura que "Les pensions donen peu al gran pacte social", i Público indica que "Govern i sindicats tornen a pactar".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ABC destaca una xifra, "38,5", i parla de "Cotització perpètua", mentre que La Razón explica que "Només els que cotitzin 38,5 anys seguiran jubilant-se als 65". I encara més xifres, en aquest cas en portada d'El Mundo: "El pacte de les pensions elevarà l'edat real de jubilació de 63,2 a 65,5 anys".

Pel que fa als diaris catalans, crida l'atenció que El Periódico i l'Avui coincideixen exactament amb el mateix titular: "Retallada pactada". La Vanguardia, en canvi, prefereix destacar que "La Caixa dóna a llum el seu gran banc i prepara l'expansió". L'ARA també es fixa en aquest tema, per titular que La Caixa "Ja és un banc", però destaca encara altres temes relacionats amb l'economia, com ara que "Lufthansa entrarà a Spanair" i que hi haurà una "Tisorada del 10% a totes les conselleries".

stats