Recull de premsa
Mèdia 10/10/2011

"Els experts proposen desenterrar Franco", a la portada d''El Periódico'

Pretenen que el mausoleu convidi a la reconciliació i plantegen traslladar el dictador a un cementiri. L'acord entre Merkel i Sarkozy per recapitalitzar la banca europea i altres titulars econòmics copen les portades d'aquest dilluns

Ara
2 min

BarcelonaEl Periódico encapçala l'edició d'aquest dilluns amb el titular "Els experts proposen desenterrar Franco". El diari es fa ressò d'un informe presentat per una comissió governamental d'historiadors i juristes que planteja traslladar les restes del dictador del Valle de los Caídos a un cementiri, una decisió que la família acceptaria per inhumar-lo al costat de la seva dona, Carmen Polo, a Madrid. La proposta pretén que el mausoleu es converteixi en un monument que convidi a la reconciliació; no obstant això, l'informe no planteja treure la tomba de José Antonio Primo de Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acord entre Merkel i Sarkozy per recapitalitzar la banca europea és un dels titulars principals als diaris. La Vanguardia i l'ARA hi dediquen l'obertura i titulen “Merkel i Sarkozy aposten per una sortida d'urgència” i “Acord sense detalls per salvar la banca”, respectivament.

Els titulars econòmics copen les portades d'aquest dilluns i són els principals arguments d'obertura. El Punt Avui es fixa en l'activitat de beneficiència de les caixes i es pregunta “4.100 milions d'euros en obra social en 10 anys. I ara què?”. Público es decanta per “RTVE oculta quant gasten els seus consellers” i La Razón opta per “Els jutges demanen el copagament per reduir el col·lapse dels tribunals”.

ETA també encapçala portades. És el cas d'El País, que titula “Rajoy i Urkullu llimen en secret les seves diferències sobre el final d'ETA”, i de l'Abc, que subratlla que “ETA ven armes” i afegeix que la banda terrorista engreixa les seves arques amb la venda al mercat negre de les pistoles i explosius robats a França.

stats