Recull de premsa
Mèdia 30/11/2011

“L'última voluntat del govern espanyol: traslladar les restes de Franco”, a la portada de 'La Razón'

'Público' diu “Franco, fora (si l'Església ho permet)”. La proposta del conseller de Salut, Boi Ruiz, d'instaurar una pòlissa de salut obligatòria per les rendes més altes és un dels arguments principals a les portades

Ara
2 min
La Razón, 30 de novembre

BarcelonaLa Razón dedica l'obertura d'aquest dimecres a la controvertida proposta de l'executiu socialista de treure les despulles de l'exdictador espanyol del Valle de los Caídos i titula “L'última voluntat del govern espanyol: traslladar les restes de Franco”. El diari subratlla que l'executiu sortint no pot tirar endavant la mesura perquè necessita l'aval de l'Església, i destaca els 25 milions d'euros en sis anys en concepte de “factura de la memòria històrica”. Público també opta per abordar el tema en l'obertura i diu: “Franco, fora (si l'Església ho permet)”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La proposta del conseller de Salut, Boi Ruiz, d'impulsar les pòlisses de salut obligatòries a partir d'un cert nivell de renda és un dels titulars principals a la premsa catalana. El Periódico diu: “Boi Ruiz obre el front de les mútues” i La Vanguardia "Boi Ruiz suggereix una pòlissa mèdica per a rendes altes i després la descarta". L'ARA hi dedica l'obertura amb el titular “Boi Ruiz obre la porta a pagar per anar al metge”, i afegeix que el conseller “crea confusió amb una proposta que després desmenteix”. Els diaris espanyols també li dediquen un destacat. El País diu: “Una sanitat pública només per als pobres”.

El Periódico opta per “La sintonia entre CiU i PP es trasllada a Madrid", i afegeix que Sáenz de Santamaria inicia les entrevistes després del 20-N amb una reunió amb Duran i Lleida”. El Punt Avui subratlla “L'ascensor social perilla”, i La Vanguardia es decanta per “El Govern tem que hi hagi tensions de tresoreria per arribar a fi d'any” i subratlla que els pagaments a proveïdors poden patir demores si l'Estat no aporta 750 milions. El País també obre en clau econòmica, però posant l'ull a Europa, i diu “La UE assumeix que necessita diners de l'FMI i el BCE per tal de salvar l'euro”.

El Mundo torna a situar en portada el gendre dels reis espanyols i aquest dimecres diu: “Urdangarin utilitzava la Casa Reial com a ganxo per als seus negocis”.

L'Abc opta pel premi Mariano de Cavia que el príncep Felip va lliurar aquest dimarts a Manuel Martín Ferrand, periodista i columnista del diari, i titula “ABC pot exhibir amb orgull el seu exemple al servei d'Espanya”, unes paraules pronunciades pel príncep.

stats