recull de premsa
Mèdia 31/08/2011

Rubalcaba i Duran i Lleida “Els indignats de la reforma constitucional”, a la portada de l''ABC'

La limitació del dèficit a la carta magna imposada pel PSOE i el PP supera el primer tràmit al Congrés sense el suport de CiU, que s'absté de votar. La reforma del PIRMI i l'ultimàtum dels rebels libis als gaddafistes són els altres dos arguments principals de portada

Redacció
2 min
ABC, 31 d'agost

BarcelonaLa reforma de la carta magna, que ahir va superar el primer tràmit per ser aprovada al Congrés, és el titular que encapçala la majoria d'edicions impreses aquest dimecres, que destaquen l'abstenció en la votació de CiU. L'Abc mostra una fotografia de Rubalcaba i Duran i Lleida conversant aquest dimarts pels passadissos del Congrés, i titula “Els indignats de la reforma constitucional”. El diari afegeix que la queixa nacionalista no frena la limitació del dèficit per llei que ahir es va imposar, gràcies a “la majoria indiscutible del PP i el PSOE”. El País diu “La reforma constitucional obre una esquerda amb els nacionalistes” i El Mundo rebla “Els nacionalistes irritats amenacen el PSOE i el PP amb un 'xoc de trens'”. La Vanguardia titula “Aplanadora constitucional”, El Punt Avui diu “El PSOE i el PP imposen la seva llei i CiU es planta”, l'ARA destaca “CiU avisa del perill d'un 'xoc de trens' si els dos partits culminen tots sols la reforma constitucional” i Público rebla “sense el consens del 1978” i afegeix que el PSOE i el PP només aconsegueixen el suport d'UPN a diferència de l'ampli acord que va donar origen a la carta magna. El Periódico titula “CiU s'inhibeix del tràmit de la reforma” i afegeix que “Mas prepara a corre-cuita” una llei pròpia d'estabilitat pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La reforma del PIRMI anunciada pel Govern és l'altre argument principal a les edicions impreses d'aquest dimecres. El Periódico hi dedica l'obertura amb el titular “La Generalitat restringeix l'accés a la renda mínima”, i afegeix que el nou decret impedeix que es pugui encadenar l'ajuda amb el subsidi de l'atur. L'ARA diu “El PIRMI torna a ser només per als més marginats i Público afegeix que la reforma “deixa fora la meitat dels perceptors”.

Els diaris també destaquen l'ultimàtum dels rebels libis als gaddafistes perquè es rendeixin abans de dissabte. El País diu “els rebels exigeixen a Algèria l'entrega dels Gaddafi”.

El Periódico i El Punt Avui, per la seva banda, dediquen un titular i la imatge de portada a la jornada castellera de Vilafranca del Penedès, en què aquest dimarts es van completar cinc castells de dificultat màxima.

stats