Recull de premsa
Mèdia 09/09/2011

Pep Guardiola, "L'escollit" a la portada d''El 9 esportiu'

El lliurament de la Medalla d'Or del Parlament al tècnic blaugrana és un dels arguments destacats a la premsa catalana. Les rendes de diputats i senadors copen les portades dels diaris espanyols

Redacció
2 min
El 9 esportiu, 9 de setembre

Barcelona"L'escollit" és el titular d'El 9 Esportiu l'endemà que Pep Guardiola hagi rebut la Medalla d'Or del Parlament de Catalunya, en una clara al·lusió a les paraules pronunciades per l'entrenador del Barça durant la cerimònia, en què va assegurar que “el mèrit” és dels que el van saber triar a ell. L'Sport opta per “Pep descobreix la seva fórmula màgica, estimar la professió” i El Mundo Deportivo es decanta per “Quina passió!”, i assenyala “la inigualable trajectòria” del tècnic blaugrana com a principal argument del reconeixement i destaca “el contagi de la passió pel futbol i el seu país” que Guardiola va mostrar en recollir el premi. L'ARA destaca una de les frases de Guardiola més significatives de la nit i titula “Si ens aixequem ben d'hora, sense retrets, i penquem, som un país imparable"'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Periódico, La Vanguardia i El Punt Avui dediquen la fotografia de portada al tècnic blaugrana, però els titulars d'obertura es fixen amb altres qüestions. El primer diu “Els Mossos potencien la força antiavalot”, i afegeix que els policies catalans viatgen a Alemanya per estudiar noves tàctiques i comprar material. La Vanguardia opta per “Les retallades frenen el dèficit de Catalunya” i destaca “a l'inici de l'exercici era del 3,88% i al juny va ser de l'1%”. El Punt Avui obre amb l'“Aval europeu” a la immersió lingüística.

Les rendes dels diputats i senadors de l'estat espanyol, que s'han donat a conèixer aquest dijous, són l'argument d'obertura principal a les portades espanyoles. El Mundo fa càlculs i diu “Els diputats tenen 163.000 euros de mitjana i dos habitatges”. L'Abc destaca el cas del president del Congrés, José Bono, i diu “amb gairebé dos milions d'euros, entre els més rics del Parlament espanyol”. La Razón hi dedica tres quartes parts de la portada i dos titulars principals: “Les senyories del milió d'euros”, amb el destacat “14 superen aquesta xifra, i “Un candidat (Rubalcaba) de 984.281 euros”. Público desglossa les dades dels dos candidats principals al 20-N, Rubalcaba i Rajoy, i ho titula “El patrimoni de les senyories”. En clau de proximitat, El Periódico apunta que “Els diputats catalans publicaran els seus béns el 2012”.

Els diaris també dediquen un destacat al dèficit de les autonomies espanyoles, que en alguns casos supera el màxim establert per a tot el 2011. El País ho treu en l'obertura i titula “Economia cita les 12 autonomies amb dèficits excessius”.

Les mesures de seguretat desplegades per l'administració Obama a dos dies vista del desè aniversari de l'11-S també tenen lloc a la primera pàgina d'algunes edicions impreses.

stats