recull de premsa
Mèdia 21/09/2011

'Marca' adverteix que el Reial Madrid ha de “Guanyar, guanyar o guanyar”

Les obres a la Sagrada Família, l'elevat dèficit de la Generalitat i el retrocés econòmic mundial obren les portades d'aquest dimecres

Redacció
2 min
Marca, 21 de setembre

BarcelonaEl Reial Madrid ha de “Guanyar, guanyar o guanyar”. Aquesta és l'advertència que fa Marca, emulant les paraules del tècnic blanc, hores abans que es diputi el partit Santander-Reial Madrid. El diari subratlla que Mourinho s'ha emportat tota la plantilla, inclosos els lesionats. L'As continua carregant contra el portuguès i avui titula “Mourinho crea un altre incendi”, referint-se a les declaracions en què el tècnic va dir “Espanya monta una 'tangana' i és unió, la muntem nosaltres i som uns vàndals”, i afegeix “i a l'arribada a l'aeroport de Santander, Cristiano fa una botifarra, que després explica que era per a Pepe”. Per contra, el diari titula “Cita gran a Mestalla”, fent al·lusió al partit València-Barça d'aquest vespre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'elevat dèficit de la Generalitat, fet públic aquest dimarts en saber-se els resultats de l'auditoria encarregada pel Govern, és un dels titulars d'obertura a la premsa catalana. La Vanguardia diu “L'herència del tripartit: un 36% més del dèficit admès” i afegeix que el Govern anterior va comprometre fins al 2017 pagaments per 54.000 milions. El Punt Avui destaca “8.352 milions de dèficit” i subratlla que la xifra equival al 4,2% del PIB català, quatre dècimes més del que s'havia previst inicialment.

Les obres a la Sagrada Família és l'altre argument de portada principal a les portades catalanes. Els diaris dediquen les imatges de la primera plana a les grues i bastides del temple, l'endemà que s'hagi establert una data aproximada d'acabament de les obres. L'ARA hi dedica l'obertura amb el titular “2026”, i afegeix que el temple s'acabarà d'aquí 15 anys i que aquest 2011 farà rècord amb 3 milions de visitants.

Els diaris també dediquen un titular destacat al retrocés econòmic mundial. És el cas d'El Periódico, que obra amb “L'FMI certifica la frenada global”. El País opta per un altre titular econòmic de la jornada i assenyala “Pemex persegueix apropiar-se a baix preu de la tecnologia de Repsol”.

Altres rotatius es decanten per les protestes del sector educatiu a Madrid. Público destaca “Vaga massiva per l'ensenyança pública” i afegeix “...I Aguirre vol cobrar a partir dels 16 anys”. Per altra banda, l'Abc subratlla “La vaga no paralitza l'ensenyament” i mostra una imatge de la reina Sofia conversant amb nenes en una escola de Madrid.

El Mundo i La Razón opten un dia més pel cas Faisán i subratllen que Bermúdez i set jutges més no veuen col·laboració amb ETA en la delació.

stats