recull de premsa
Mèdia 30/09/2011

“Mas fa un pas cap a un referèndum il·legal sobre el concert econòmic”, a la portada d''El Mundo'

El caos parlamentari en les votacions, l'amenaça de vaga als hospitals catalans i l'aval alemany per ampliar el fons de rescat europeu són els principals arguments a les portades d'aquest divendres

Ara
2 min

BarcelonaEl Mundo alerta els seus lectors a la portada d'aquest divendres que “Mas fa un pas cap a un referèndum il·legal sobre el concert econòmic” català gràcies al suport d'ERC, i afegeix que el Parlament obre la porta a fer la consulta sense el permís de Madrid, després de comprometre's a impulsar la modificació de la llei de consultes catalana, paralitzada pel Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El caos al Parlament en les votacions de les propostes de llei és un dels titulars principals als diaris d'aquest divendres. El Periódico i l'ARA s'hi refereixen amb aquest mateixos termes i afegeixen “La mesa no va saber ordenar el tràmit de mig miler de resolucions” i “De Gispert ajorna la votació de resolucions i demana disculpes”, respectivament. El Punt Avui i La Vanguardia es fixen amb el contingut de la sessió i mentre el primer diu “L'oposició colla Mas”, el segon es decanta per “PSC i PP eviten votar a favor del pacte fiscal al Parlament”.

En el context català, l'amenaça de vaga als hospitals és l'altre gran titular de la jornada. L'ARA i El Periódico hi dediquen l'obertura i destaquen diferents aspectes de la mobilització. L'ARA subratlla que els usuaris defensen els metges però no volen aturades i destaca que els sous suposen el 65% del pressupost d'alguns centres. El Periódico alerta que Bellvitge no permetrà als cirurgians utilitzar els quiròfans per operar gratis.

Alguns diaris obren l'edició d'avui amb l'aval alemany per ampliar el fons del rescat europeu. És el cas de La Vanguardia, que titula “Alemanya dóna oxigen a l'euro”, i de l'Abc, que diu “Europa respira després del 'sí' d'Alemanya”.

Público i El Mundo es fixen amb el País Basc i obren amb l'oferta del lehendakari Patxi López per acostar-se a ETA i fer un pas més cap a la pau, abans del 20-N.

També en clau preelectoral, El País titula “Rubalcaba fa un pols amb l'aparell de l PSOE per tancar les llistes” i La Razón opta per “El PP penalitzarà els mals gestors en l'accés als diners públics”.

stats