Recull de premsa
Mèdia 31/10/2011

'El Mundo' destapa més detalls sobre el suposat cas de suborn al ministre Blanco

Segons el diari, l'empresari gallec Dorribo va pagar 200.000 euros al cosí del titular de Foment espanyol a escassos metres del seu cotxe. El programa electoral del PP i la població mundial, que aquest dilluns arriba als 7.000 milions d'habitants, són els dos titulars destacats a les portades

Ara
2 min
El Mundo, 31 d'octubre

BarcelonaEl Mundo continua posant llenya al foc en el suposat cas de suborn al ministre de Foment espanyol, i aquest dilluns el diari obre amb el titular “Dorribo va pagar 200.000 euros al cosí de Blanco a escassos metres del cotxe del ministre”, uns fets que es remuntarien a principis de febrer d'aquest 2011. El diari assegura que aquesta és la xifra que l'empresari gallec va haver de pagar per poder pujar al cotxe del ministre i demanar-li "favors".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons les informacions que ha anat filtrant el diari El Mundo, que ha dedicat diverses portades al suposat cas de suborn al titular de Foment espanyol, el conseller dels laboratoris farmacèutics Nupel, Jorge Dorribo, hauria acusat Blanco de rebre comissions a canvi de posar en marxa gestions per al seu negoci. L'empresari gallec és un dels imputats en l'anomenada operació Campió, que investiga una trama il·legal per cobrar subvencions. El titular de Foment va assegurar, en un breu comunicat, que aquestes acusacions són "rotundament falses”, i va presentar als jutjats de Lugo un escrit per iniciar accions legals i penals contra l'empresari gallec per un “delicte de calúmnies”. Però aquest dilluns El Mundo aporta més dades que vincularien Blanco amb la suposada trama de corrupció.

El programa electoral del PP, que està previst que s'aprovi aquest dilluns, és un dels titulars d'obertura. El Periódico diu “Rajoy promet abaixar l'IRPF als estalviadors” i, en la mateixa línia, La Vanguardia rebla “El PP proposa estímuls fiscals per a l'estalvi”. El País opta per “Rajoy aposta per abaixar impostos al capital i pels salaris més baixos” i Público subratlla “Rajoy vol abaixar impostos a les rendes altes”. Per la seva banda, l'Abc i La Razón titulen “Decàleg del PP per aixecar Espanya” i “Objectiu: recuperar Espanya”, respectivament.

El Punt Avui i l'ARA es desmarquen en l'obertura i titulen, respectivament, “Catalunya s'encomana a l'exportació” i “Benvinguda ciutadana, 7.000 milions”, un titular que altres diaris també destaquen a les portades.

stats