recull de premsa
Mèdia 24/08/2011

“#jovullvotar” la reforma de la Constitució, a la portada de 'Público'

PSOE i PP acorden imposar un sostre de dèficit que implica tocar la Carta Magna sense un referèndum previ. L'assalt de les tropes rebels al complex residencial de Gaddafi és l'altre argument principal a les portades

Redacció
2 min
Público, 24 d'agost

BarcelonaEl pacte entre el PSOE i el PP per reformar la Constitució Espanyola i incloure-hi un sostre de dèficit i un màxim d'endeutament públic és el titular d'obertura a tota la premsa impresa aquest dimecres. Però els punts de vista en què s'aborda el tema són diversos. Público titula amb el hashtag#yoquierovotar” – trending topic a Twitter des del vespre de dimarts – i diu “PSOE i PP pacten reformar la Constitució sense un referèndum”. Alguns diaris espanyols aborden la mesura com una baixada d'orelles de Zapatero. El Mundo titula “Europa força Zapatero a canviar la Constitució tal i com demanava Rajoy” i l'ABC i La Razón reblen que es tracta d'un pla del que “Rubalcaba s'havia burlat” quan era vicepresident del govern espanyol. Des d'un punt de vista més neutre, El País afegeix “El president sacrifica la posició del PSOE en un nou intent de calmar els mercats i satisfer al BCE i l'eix París-Berlín”. A la premsa catalana, El Punt Avui titula “Un pacte perillós”, l'ARA destaca “15 dies per reformar la Constitució”, La Vanguardia diu “El canvi, reclamat diverses vegades pel líder del PP, segueix el criteri d'Alemanya” i El Periódico afegeix “Espanya és el primer país de la UE que atén la demanada de Merkel”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les imatges de portada són, un dia més, dels rebels libis avançant a pas ferm per tots els racons de la capital del país, Trípoli. Els titulars relaten l'assalt de les tropes rebels al complex residencial del coronel Gaddafi i es fan ressò de la cada cop més imminent caiguda del règim dictatorial.

stats