Recull de premsa
Mèdia 20/08/2011

“El govern espanyol planteja al Vaticà la seva obsessió pel Valle de los Caídos”, a 'El Mundo'

Volen que la basílica deixi de ser un símbol del “nacionalcatolicisme del franquisme”. La rebaixa de l'IVA en la compra d'habitatges és el principal tema d'obertura a les portades. El segon dia del Papa a Madrid, en el marc de les JMJ, és l'altre argument principal a les edicions impreses d'aquest dissabte

Redacció
2 min
El Mundo, 20 d'agost

BarcelonaEl Mundo destaca com un dels titulars principals aquest dissabte la petició que el ministre de la Presidència del govern espanyol, Ramón Jáuregui, va fer ahir a Tarcisio Bertone, secretari de l'Estat del Vaticà, i titula “El govern espanyol planteja al Vaticà la seva obsessió pel Valle de los Caídos”. El diari assenyala que la demanda pretén aconseguir que “la basílica deixi de ser un símbol del 'nacionalcatolicisme del franquisme'”. El País també es fa ressò de la reunió del govern espanyol ahir amb representants de l'església catòlica i diu “Jáuregui sol·licita al vaticà que l'església basca ajudi a posar punt i final a ETA”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La rebaixa de l'IVA en la compra d'habitatges nous, com a una de les mesures per reactivar l'economia espanyola, és el principal tema d'obertura a les portades. Des d'un punt de vista crític amb la mesura, La Vanguardia titula “Zapatero improvisa per reactivar ara l'habitatge” i El Punt-Avui diu “ZP s'encomana al totxo”. L'ARA destaca “100.000 pisos nous amb la meitat d'IVA” i El Periódico titula “Gest amb el totxo”. A la premsa de Madrid, El País diu “L'ajustament del govern espanyol afecta també l'impost de societats i la despesa farmacèutica”, i El Mundo recorda que “la mesura durarà fins al desembre”.

El segon dia del Papa a Madrid, en el marc de les JMJ, és un dels arguments principals a les edicions impreses d'aquest dissabte. Público opta per la violència policial contra les protestes antipapals i diu “El govern espanyol es veu forçat a investigar els abusos policials”. L'ABC i La Razón es decanten pel via crucis i titulen “Passió pel Papa” i “Històrica Passió”, respectivament.

stats