Resum de premsa
Mèdia 23/09/2011

Les borses “a la deriva”, “s'enfonsen”, “en recessió” i en “caiguda lliure” a les portades dels diaris

La por d'una segona recessió ensorra els parquets mundials. El tret de sortida de les festes de la Mercè a Barcelona, amb el pregó de Joaquim Maria Puyal, és l'altre titular destacat a la premsa catalana

Ara
2 min
El Periódico, 23 de setembre

BarcelonaUn dia més, les borses es converteixen en les protagonistes principals dels diaris. La caiguda dels parquets internacionals davant d'una nova recessió mundial genera titulars pessimistes com “Borses a la deriva”, a El Periódico, “Recaiguda”, a La Vanguardia, “Els mercats entren en caiguda lliure”, a El País, “Angoixa en els mercats”, a l'Abci “Les borses vaticinen recessió”, a La Razón. El Mundoassenyala els Estats Units i subratlla “Les borses s'enfonsen al ritme del 'twist' d'Obama”. Encara en clau econòmica El Punt Avui opta per “Salgado fa els ulls grossos” i destaca “la vicepresidenta econòmica no serà bel·ligerant amb els comptes de la Generalitat”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Público es desmarca en l'obertura i se centra en la polèmica llei de control previ de continguts a la corporació de RTVE i titula “Fracassa l'intent de censura”. L'ARA també opta per un encapçalament diferent i destaca “Guerra contra el dièsel”, i afegeix que el Govern vol reduir els cotxes de gasoil, que són 7 de cada 10. El Mundo, per la seva banda, opta per “Interior ascendeix el policia acusat de la delació a ETA”.

El tret de sortida de les festes de la Mercè a Barcelona, amb el pregó de Joaquim Maria Puyal, és l'altre titular destacat a la premsa catalana. La Vanguardia destaca “Una Mercè per oblidar la crisi” amb propostes culturals i diversió per aixecar els ànims, El Periódico diu “Puyal fa un emotiu tomb per la vida de Barcelona” i El Punt Avui subratlla “Puyal emociona”. L'ARA opta per destacar un fragment del pregó i diu “Si anem junts, els catalans som imbatibles”.

A la premsa esportiva, destaca una entrevista d'El 9 Esportiual blaugrana Xavi Hernández, en què assegura que el Reial Madrid “Són el que juguen” i subratlla que els àrbitres “no tenen tant poder”. L'Sport parla de “Crisi” al vestidor blanc i El Mundo Deportivo mostra una imatge de Mourinho i diu “Cremat”. A la premsa de Madrid, l'As destaca un missatge encoratjador del porter Iker Casillas, que assegura “Jo crec en aquest grup” i Marca titula per “Mounió”, un joc de paraules per resumir el missatge d'unió i ànim llançat pel tècnic blanc.

stats