Recull de premsa
Mèdia 17/10/2011

“Segur que no recorden el que ens van fer fa 20 anys”: Irene Villa i la seva mare, a la portada del diari 'El Mundo'

El diari destaca les declaracions de la periodista, que va perdre les dues cames en un atemptat d'ETA, el dia en què se celebra la conferència de pau a Sant Sebastià. El moviment dels 'indignats' i les primàries del PS francès són els altres dos arguments principals a les portades d'aquest dilluns

Ara
2 min
El Mundo, 17 d'octubre

BarcelonaEl dia en què s'ha de celebrar la conferència de pau a Sant Sebastià, a la qual podria prosseguir l'anunci d'ETA d'abandonar les armes, El Mundo encapçala l'edició impresa amb les declaracions de la periodista Irene Villa i la seva mare –exfuncionària de la direcció general de la Policia–, víctimes d'un atemptat d'ETA a Madrid avui fa just dues dècades, en què subratllen: “Segur que no recorden el que ens van fer fa 20 anys”. La periodista, que en aquell moment tenia 12 anys, va perdre les dues cames i tres dits de la mà, després que explotés una bomba adossada al cotxe en què viatjaven totes dues.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La conferència per a la resolució del conflicte basc és un dels titulars principals a la premsa, especialment als rotatius espanyols. El País assenyala que “La conferència internacional de Sant Sebastià impulsa el final d'ETA” i El Periódico obre amb un titular que aglutina el tema del dia amb la precampanya pel 20-N, i titula “Rajoy oferirà un pacte per pilotar el final d'ETA”. Per la seva banda, La Razón revela el contingut d'uns documents de la banda terrorista el 2009 i diu que “ETA veia impossible la cimera de pau sense un pacte amb el PSOE”. L'Abc subratlla que “Batasuna ofereix als mitjancers un pròxim desarmament d'ETA” i afegeix que la banda anunciarà la seva “disposició” a “desmantellar l'estructura militar” si legalitzen Sortu.

El Punt Avui opta per les finances de l'Estat i diu "2,3 bilions, la factura dels rescats bancaris”. L'ARA també es fixa en la despesa pública i diu “Cotxes oficials, una despesa qüestionada”, i afegeix que l'administració de l'Estat té 1.020 cotxes oficials i la Generalitat de Catalunya en té 78.

La Vanguardia obre amb el resultat de les eleccions primàries al Partit Socialista Francès, un altre dels principals titulars a les portades d'aquest dilluns, i diu: “Hollande serà el dur adversari de Sarkozy”

Els diaris també tenen com a protagonista el moviment dels indignats. L'ARA destaca que “El 15-M ocupa pisos buits”, El Periódico hi dedica la fotografia de portada amb una imate d'una parella fregant un pis ocupat i La Vanguardia mira a l'exterior i titula: “Itàlia s'avergoneix del vandalisme a Roma en les protestes del 15-O”.

stats