recull de premsa
Mèdia 23/11/2011

El govern de Rajoy tindrà un “superministeri social”, a la portada de 'La Razón'

El nou pla de retallades de l'executiu de Mas és el principal titular d'obertura a la premsa catalana i té un lloc destacat a l'espanyola

Ara
2 min
La Razón, 23 de novembre

BarcelonaLa Razón continua en la seva línia de butlletí oficial del nou govern espanyol i aquest dimecres, abans d'un anunci oficial, ja parla del disseny que tindrà el nou executiu, del qual assegura que serà “auster” i tindrà un “superministeri social”. Segons el diari, hi hauria dues macroàrees: una en la qual es fusionarà Treball, Sanitat i Assumptes Socials, i una altra que aglutinarà Indústria, Comerç, turisme i Ciència. També apunta que Rajoy i el seu equip estudien formar un govern amb dotze carteres com a màxim i sospesa integrar Cultura a Educació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres tots els diaris catalans dediquen l'obertura a la nova tisorada anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, dos dies després del plebiscit electoral del 20-N a CiU. El Periódico estreny l'escut de la Generalitat amb un cinturó i diu “L'ajust de Mas (any 2). El Punt Avui subratlla “Mas hi va fort” i l'ARA rebla “Mas retalla més”. El més neutral és La Vanguardia, que es limita a descriure “Mas activa la segona fase dels ajustaments”. A la premsa espanyola, Público explica “Mas llança un dur pla d'ajustament després de guanyar el 20-N” i El Mundo, que hi dedica l'obertura, afirma “Mas fa un dur ajustament amb copagament després de l'èxit del 20-N”.

Seguint en clau econòmica, El País opta per les exigències europees al nou govern entrant del PP i diu “Creix la pressió internacional per tal que Rajoy defineixi els seus plans”. Público també assenyala en la mateixa direcció i diu “Merkel i les agències de qualificació posen deures a Rajoy”.

Per la seva banda, l'Abc dedica bona part de la portada a l'etarra Idoia López, extradida per França, i titula “ETA expulsa a 'La Tigressa' per renegar de la violència”.

stats