recull de portades
Mèdia 09/03/2012

“Ofensiva nacionalista a les aules”, a la portada de 'La Razón'

En la mateixa línia, 'Abc' sosté: "La justícia catalana manteja el castellà". 'El Mundo' rebla: "El Tribunal català es nega a aplicar la sentència del Suprem sobre el castellà"

Ara
1 min
La Razón, 9 de març

BarcelonaCrítiques aferrissades en la premsa espanyola sobre la decisió del TSJC que avala el model lingüístic a les escoles catalanes. 'La Razón' titula: "Ofensiva nacionalista a les aules", i subratlla: "Educació en castellà a Catalunya: només amb permís del jutge". En la mateixa línia, 'Abc' sosté: "La justícia catalana manteja el castellà". El diari il·lustra la portada amb el quadre de Goya 'El pelele', per l'exposició sobre el pintor que s'estrena al CaixaForum, i aprofita el títol de la mostra 'Luces y sombras' per afegir 'en Cataluña'. 'El Mundo' rebla: "El Tribunal català es nega a aplicar la sentència del Suprem sobre el castellà".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per contra, la premsa catalana interpreta la decisió del ple de la sala contenciosa com un blindatge al model que fixa la llei d'educació de Catalunya (LEC). 'La Vanguardia' afirma: "Nou aval de la justícia a la immersió en català". I l'ARA titula: "Aval a l'escola en català". 'El Punt Avui' obre amb la postura del president de la Generalitat, Artur Mas: "Som on érem i d'aquí no ens mourem". 'El Periódico' sentencia: "Tinguem la llengua en pau".

'El País' opta per titular en la mateixa línia que els diaris catalans i diu: "El TS avala novament l'escola en català". No obstant això, el rotatiu obre amb l'aprovació de la reforma laboral al Congrés i diu: "Rajoy treu la reforma laboral més dura amb el suport tàctic de CiU".

stats