Mèdia 13/03/2011

L'alarma pel risc nuclear al Japó coincideix a les portades

L'explosió a la central de Fukushima ha elevat el risc de fugues radioactives i apareix com la informació més destacada a la premsa estrangera i catalana

Redacció
2 min
Le Monde 13 de març

BarcelonaEl risc d'una fuga radioactiva, la conseqüència més temuda del terratrèmol al Japó, és la notícia que ocupa avui totes les portades de diaris catalans i estrangers.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de l'explosió ahir a la central de Fukushima, que ja ha obligat a desallotjar 200.000 persones, La Vanguardia titula "Amenaça nuclear" i també destaca en portada l'anunci de la supressió de l'Impost de Successions abans de les municipals.

L'Avui obre amb "Alerta nuclear" i recorda que es tracta del pitjor accident des de Txernòbil. Entre les altres informacions de portada destaca l'entrevista al director general del Consorci Sanitari i Social de Catalunya, Ramon Cunillera, i la informació sobre la crisi al sector de la motocicleta: "La indústria de la moto es torna a fer petita".

El Periódico parla de "Perill nuclear" i xifra el nombre de víctimes del terratrèmol en 1.700 persones. "La vella guàrdia del PSOE estén la mà a Zapatero", apareix també a la portada, igual que la demanda del sector turístic a Aena que busqui l'acord ràpid per salvar la Setmana Santa".

Pel que fa a El País, a la primera plana hi apareix "Accident nuclear després del tsunami" i afegeix que l'exèrcit surt al carrer per rescatar milers de persones atrapades per les inundacions posteriors al tsunami japonès. També en portada, "La Lliga àrab dóna suport a la zona d'exclusió aèria a Líbia". El Mundo titula "Japó con el tsunami nuclear" i acompanya la informació amb una enquesta que dóna al PP un avantatge de 16,5 punts sobre el PSOE.

El rotatiu britànic The Sunday Telegraph titula un escuet "Devastació", mentre que l'Observer alerta de la por que el nombre de morts pel desastre superi els 10.000. A Itàlia, el Corriere della Sera titula "Cursa per aturar la fuga radioactiva".

La premsa esportiva de casa escalfa motors pel partit entre el Barça i el Sevill d'aquest vespre. L'Sport titula "Primera final". També recull l'interès del Barça per fitxar Gareth Bale (Totenham), segons declara el propi jugador. El Mundo Deportivo titula "Va mitja Lliga" i assegura que l'equip vol celebrar els 1.000 dies de Guardiola a la banqueta amb una victòria que pot ser decisiva.

stats