COMUNICACIÓ
Mèdia 16/01/2012

'Adéu a l'arquitecte de la dreta democràtica', a la portada de l''Abc'

La mort de Manuel Fraga acapara totes les portades

Ara
2 min
Abc

BarcelonaLa mort de l'exministre franquista i fundador del PP Manuel Fraga als 89 anys acapara totes les portades dels diaris d'aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Adéu a l'arquitecte de la dreta democràtica', titula l'Abc. El rotatiu ha escollit una foto de Fraga per il·lustrar tota la portada.

'Mor Manuel Fraga, un líder de la dictadura a la democràcia', titula El País. El titular d'obertura, però, és pel cas Urdangarin. 'Hisenda investiga l'empresa d'Urdangarin i la infanta Cristina'. La Fiscalia Antifrau sospita d'una operació amb bitllets de 500 euros.

El Mundo també escull una foto de Fraga com a imatge del dia. El líder popular apareix amb una bandera espanyola darrere. El diari diu: 'Adéu a Fraga. Mor l'home que va guiar la dreta cap a la democràcia'. El tema d'obertura és per l'11-M. 'Jo vaig vendre les targetes per les quals Zougam va ser condemnat'. Un soci del locutori de Lavapiés relata com va cobrar 9 euros a El Chino per les targetes que suposadament van fer servir els autors dels atemptats de Madrid.

El Punt Avui titula: 'Mor el ministre franquista i fundador del PP Manuel Fraga'. El titular d'obertura és: 'Porta oberta al català al Parlament Europeu. El futur president de l'eurocambra vol permetre que s'hi faci servir durant les sessions'.

'Mor Fraga' també és el títol escollit per La Razón, que dedica la portada monogràfica a la mort de l'exministre de Franco.

La Vanguardia obre portada amb l'accident del Costa Concordia. 'El capità va abandonar el vaixell i es va negar a tornar-hi', diu el diari. 'Adéu a Manuel Fraga', també diu el diari a la portada.

'Negligència a bord' és el titular d'El Periódico. 'Els passatgers denuncien la perillosa maniobra a prop de la costa i la caòtica evacuació'.

El Faro de Vigo titula, a tota plana: 'Mor Manuel Fraga, figura clau de la història de Galícia i Espanya'.

Público ha optat per posar la mort de Fraga en una discreta foto als baixos de la portada. 'L'assessor del Rei no va lligar curt Urdangarin', titula el diari.

Premsa esportiva

La victòria del Barça davant el Betis a la lliga centra les portades de la premsa esportiva catalana. 'Remontada de campionat', titula el diari Sport. 'Vitamina A Alexis', destaca Mundo Deportivo.

L'As obre edició amb una foto del madridista Pepe i titula: "Jo amb la mitja davant el Barça? Estic disponible'. 'La posició de Pepe és el tema de conversa abans del clàssic', afegeix el diari de Madrid. 'Amb la c de clàssic, crucial', diu Marca.

stats