COMUNICACIÓ
Mèdia 20/01/2012

Els "pecats capitals" de Mourinho, a la portada de 'Marca'

El joc brut del jugador del Madrid continua acaparant portades. La premsa generalista aposta per la previsió de recessió a Espanya que ha fet l'FMI. 'Público' avança que l'assessor legal del rei haurà de declarar pel cas Urdangarin

Ara
2 min
Marca

BarcelonaLa duresa de Pepe en el clàssic entre el Madrid i el Barça continua acaparant portades, especialment a la premsa esportiva. Els diaris es fan ressò de les disculpes a mitges del jugador madridista. "Pepe: 'Va ser un acte involuntari'", destaca Marca. "Clamor contra Pepe", diu l'As. Els esportius catalans són molt més durs. "La vergonya de Madrid", és el titular d'obertura de Sport. Mundo Deportivo destaca: "Fora, Pepe!". El 9 Esportiu titula: "Pepe i cia.", i afegeix, al subtítol: "El joc brut del defensa portuguès, que ara blasma fins i tot el madridisme, sempre ha trobat l'aval de Mourinho i Florentino".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Marca dedica bona part de la primera plana a fer una anàlisi crítica del tècnic blanc Mourinho. "Pecats capitals", és el títol. El diari enumera els errors de l'entrenador: "Estranya alineació davant el Barça, joc ultradefensiu i renúncia de la pilota, el curtcircuit reincident de Pepe, el fiasco en la política de fitxatges, la premsa mundial critica la mala imatge del Reial Madrid".

Cas Urdangarin

Pel que fa a la premsa general, el diari Público avança que el jutge citarà a declarar l'assessor legal del rei pel cas Urdangarin. Segons el diari, José Manuel Romero haurà d'explicar les seves gestions amb el duc de Palma.

El principal argument de portada és la previsió de l'FMI sobre la recessió a Espanya.

La Vanguardia titula: "L'FMI ara preveu dos anys de recessió a Espanya". El diari també destaca el "xoc de trens" d'aquest dijous entre un Talgo i un Rodalies al Clot, amb 25 ferits lleus.

"Dos anys de recessió", destaca El Punt-Avui.

El País diu: "Un informe de l'FMI preveu dos anys de recessió a Espanya". El rotatiu també explica que "una filtració des de la sanitat pública revela dades de transsexuals".

El Periódico també obre amb informació econòmica: "Merkel i Sarkozy impulsen un marc laboral europeu". La cimera del dia 30 debatrà un pla per tornar a créixer a base de reduir costos laborals.

La Razón tria les previsions de l'FMI per a l'obertura i també destaca: "Interior revisarà el nombre d'escortes per racionalitzar-los".

Abc titula: "Dos anys més de recessió per a Espanya". El segon titular és en clau andalusa, amb vista a les properes eleccions, i diu: "Així maquilla els comptes Griñán".

El Mundo, en canvi, es decanta pel judici a Garzón per les escoltes del cas Gürtel, i diu: "Els advocats acusen Garzón d'aplicar la 'raó d'Estat'".

L'ARA destaca que els catalans pagaran el mateix IRPF que els suecs, però menys IVA. I els serveis que reben a canvi no tenen res a veure amb els del país nòrdic. Aquest tema obre l'edició d'aquest divendres. També s'anuncia a la portada que l'increment de l'IRPF de Rajoy s'aplicarà al febrer.

stats