Mèdia 23/05/2012

La "marea educativa" contra les retallades, a la portada d''El Periódico'

'La Razón', 'Abc' i 'El Mundo' titllen de "fracàs" la vaga aquest dimarts de la comunitat educativa arreu de l'Estat

Ara
2 min
El Periódico, 23 de maig del 2012

Barcelona'El Periódico obre l'edició d'aquest dimecres amb la "marea educativa" que ha suposat una "jornada històrica de protesta a les escoles". El diari subratlla que la vaga contra les retallades "omple els carrers però no buida les aules" i diu que "els centres van dedicar les classes a explicar els ajustos sense fer l'aturada".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Vanguardia' subratlla: "El malestar de l'educació". 'El Punt Avui' valora: "Més protesta que vaga". L'ARA remarca: "La comunitat educativa, contra les retallades".

El contrapunt sobre l'èxit de la l'aturada educativa ve des de la premsa de Madrid. 'El Mundo assegura que "només una minoria ha aturat l'ensenyament" i apunta un seguiment del 40% entre les "xifres inflades dels sindicats" i "atenuades pel ministeri". L''Abc, per la seva banda, diu que la vaga d'ensenyament "fracassa" i situa com a titular principal que els estudiants "assalten la conselleria d'Educació de Balears". 'La Razón' sentencia: "Fracàs de la vaga política", i situa en portada, com és habitual en el diari, els "piquets violents".

Els diaris catalans també destaquen en portada les crítiques a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, per les polèmiques declaracions sobre anul·lar la celebració de la Copa del Rei. 'El Punt Avui' encapçala la primera pàgina amb el titular: "Targeta vermella". 'La Vanguardia' també hi dedica l'obertura i diu: "Allau de crítiques a Aguirre per polititzar la final de Copa". L''ARA rebla: "Espe, fora de joc".

'El País, per la seva banda, adverteix que "Hollande desafia el lideratge de Merkel en una cimera dividida". El diari afegeix que "els 27 es reuneixen per intentar estimular el creixement". Sobre la vaga en ensenyament, el rotatiu afirma que els estudiants l'"apuntalen".

stats