Premsa
Mèdia 03/03/2011

'El Periódico' imita l'eslògan dels 6 milions per destacar la xifra dels 600.000 aturats catalans

La crisi líbia i la rebaixa dels bitllets de Renfe ocupen la majoria de portades

Albert Castellví
2 min
La portada d''El Periódico'

Barcelon"Som 600.000", diu la portada d'El Periódico, calcant el disseny del famós eslògan dels anys 80 que destacava que a Catalunya ja érem 6 milions. Es refereix al nombre d'aturats que hi ha al país, una xifra "rècord". Aquest és l'únic diari que situa les dades de la desocupació com a principal titular, però no l'únic que obre parlant d'economia. Ho fan, per exemple, l'Avui i El Punt, que es fixen en la polèmica per la rebaixa dels bitllets de tren. El Punt diu que "L'estat exigeix el descompte a Rodalies però es nega a pagar-lo", mentre que l'Avui parla simplement de "La guerra del bitllet". En la mateixa línia, l'ARA amplia el seu principal tema de portada al pla d'estalvi energètic del govern central, i afirma que "Ningú vol pagar la factura".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A part de tot això, La Vanguardia destaca que "Els rebels libis demanen ajuda a l'ONU", i també amb la mirada centrada al país africà l'Abc és contundent: "Ens bombardegen!", diu el seu titular. Sobre el mateix tema, El Mundo explica que "La càrrega dels esparracats fa fugir l'exèrcit de Gaddafi".

El País, per la seva banda, diu que "El govern al·lega que ETA és motor i part actora de Sortu", mentre que segons La Razón "La Fiscalía demandarà dilluns Sortu per vuit vincles amb Batasuna". Per últim, Público parla d'una "Nova causa contra els Ruiz-Mateos".

Pel que fa a la premsa esportiva, a Catalunya el protagonista és Messi, que apareix celebrant el seu gol tant a l'Sport com a Mundo deportivo. Aquest últim diu que el seu va ser un "Gol de campió", i l'Sport va més enllà i parla d'"Un gol de campionat". El 9 coincideix en aquesta apreciació i titula: "De campionat". Des de Madrid, el Marca diu que "Torna Manolo el del rècord", en relació a l'extècnic blanc Manuel Pellegrini al Bernabéu, ara com a entrenador del Màlaga. I l'As destaca que "Mourinho incendia el Màlaga" amb les seves declaracions d'ahir.

stats