COMUNICACIÓ
Mèdia 20/04/2011

La premsa francesa i la italiana, les més interessades en el clàssic

'Le Figaro' i 'La Repubblica' s'ajuden del duel entre Mourinho i Guardiola per explicar la final de Copa del Rei entre el Barça i el Madrid

Redacció
2 min
'Le Figaro' dedica una àmplia cobertura a la final de Copa

BarcelonaPoca atenció dels mitjans internacionals al segon dels quatre clàssics entre Barça i Madrid, l'únic dels quatre en què s'haurà decidit un títol quan l'àrbitre faci sonar el xiulet al final dels noranta minuts. Francesos i italians, per proximitat, són els més interessats en el partit. Al país gal, Le Figaro, per exemple, dedica quatre notícies de la secció d'esports a tractar la final de Copa. A Itàlia, és La Repubblica qui explica les claus del partit d'aquesta nit. En canvi, països de tradició futbolística com Alemanya i el Regne Unit o, no cal dir-ho, els mitjans dels EUA, no dediquen cap informació especial al matx.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El francès Le Figaro és el diari que més aposta per aquest partit. Els gals han construït una anàlisi completa del partit amb un article dedicat a cadascun dels entrenadors. Primer es pregunta si Mourinho tornarà a jugar tan defensiu com ho va fer dissabte al partit de lliga. Respecte a Guardiola, el diari francès destaca les paraules del de Santpedor: “Tot pot arribar”. Un altre article compara els estils de joc dels dos tècnics, mentre que la prèvia pura del partit porta per títol “Qui esdevindrà rei?”. El rotatiu gal destaca que l'aposta de Mourinho podria ser col·locar Özil en punta i sortir sense un nou clar.

Des d'Itàlia, La Repubblica també dedica una prèvia al partit. El rotatiu transalpí centra l'atenció en la polèmica viscuda al túnel de vestidors després del partit de dissabte. La Repubblica destaca que el Barça és “més fort, juga millor al futbol, té jugadors més talentosos i un dandi a la banqueta”, mentre que el Madrid és “més jove i basa el joc en un rabiós contracop”. “A més, té Cristiano Ronaldo i sobretot, José Mourinho”, destaquen els italians.

Pel que fa a la resta dels principals diaris del món, el xoc passa bastant desapercebut. El Die Welt alemany, per exemple, recull que l'afició madridista demana que jugui Özil, integrant de la selecció germànica. Al The Guardian britànic, en canvi, cap notícia parla del partit d'aquesta nit i l'anàlisi del plantejament ultradefensiu de Mourinho dissabte passat és l'única informació que fa referència al pòquer de clàssics.

stats