Premsa
Mèdia 16/01/2011

La defensa de l'estat de les autonomies i la situació a Tunísia, principals temes de portada

La majoria de diaris catalans es fixen en la reacció d'Artur Mas davant la possible retallada de l'autogovern

Albert Castellví
2 min
portada

BarcelonaDos temes destaquen especialment a les portades dels diaris d'avui. El primer fa referència a la voluntat de PP i PSOE de retallar l'estat de les autonomies, que l'ARA resumeix amb un "Camins oposats", en referència al contrast d'opinions entre Artur Mas i els líders del PP i el PSOE. Público també es fixa en aquest tema, i el resumeix parlant d'un "Assetjament a l'Estat". Des de Catalunya, La Vanguardia assegura que "Mas avisa el PSOE i el PP contra la retallada autonòmica", mentre que l'Avui ho resumeix dient que "Mas planta cara". El Punt també tracta el tema a la portada (diu que "Mas planta cara als intents d'uniformació autonòmica"), però la seva edició barcelonina titula que "Hereu admet que el PSC està desconnectat de la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altre tema destacat del dia fa referència a Tunísia, i també apareix a la portada de l'ARA, que parla d'"Esperança democràtica enmig del caos a Tunísia". El País explica que "Tunísia fa els primers passos cap a la transició entre motins i saquejos", i El Periódico destaca que "Els països àrabs temen el contagi de la revolta". En la mateixa línia, l'ABC assegura que "Tunísia posa a prova el Magrib", tot i que dedica la major part de la portada a un nen haitià que va ser rescatat de sota les runes avui fa un any, quatre dies després del terratrèmol.

En una línia completament diferent, La Razón titula que "Les màfies assalten els anuncis de prostitució", mentre que El Mundo assegura que "La Justícia posa Chaves i Griñán contra les cordes".

stats