Premsa
Mèdia 12/02/2011

'El Periódico' recull, en àrab, l'alegria dels egipcis per la marxa de Mubàrak

La dimissió del Rais egipci, protagonista abolut de tots els diaris. Pràcticament cap altra notícia s'hi ha fet forat

Albert Castellví
1 min
'El Periódico' obre amb la frase "alabat sigui Déu" escrita en àrab

BarcelonaLa dimissió de Mubàrak és, sens dubte, la notícia del dia a tots els diaris. Tots li dediquen una gran foto de portada, i reserven molt poc espai a la resta de notícies del dia. Destaca la portada d'El Periódico, que reprodueix, en àrab, una de les frases més sentides ahir a la plaça Tahrir del Caire i a tot Egipte, "Alabat sigui Déu", i afegeix que "Els egipcis s'alliberen de Mubàrak". El mateix verb fa servir El País, que assegura que "Egipte s'allibera de Mubàrak". La Vanguardiaparla d'un "Egipte després del faraó", i l'Avui titula: "Egipte tomba Mubàrak".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En clau de futur, El Mundo explica que "L'exèrcit relleva Mubàrak", i La Razón també parla de les forces armades, i titula: "Mubàrak entrega Egipte a l'exèrcit". L'ABC, per la seva banda, assegura que "Mubàrak es rendeix", mentre que Público diu que "El poble venç Mubàrak".

L'ARA diu "Adéu a un altre dictador", però situa un altre titular per sobre d'aquest: "Mas desafia ZP". El Punt de Barcelona també deixa Egipte en segon pla, i obre edició parlant del cara a cara d'ahir entre Jordi Hereu i Montserrat Tura: "Hereu apel·la a la unitat del PSC i Tura, al canvi per plantar cara a CiU", assegura el diari.

stats