Recull de premsa
Mèdia 25/10/2011

“BCN viu un auge de casaments gais per por del canvi legal”, a la portada d''El Periódico'

L'ampliació del fons de rescat europeu fins a un bilió d'euros i el 20-N, especialment en clau basca, són els principals arguments a les portades. Les imatges als rotatius catalans són per als aiguats d'aquest dilluns a Catalunya

Ara
2 min
El Periódico, 25 d'octubre

BarcelonaLa previsible victòria del PP el 20-N ha fet augmentar el nombre de casaments gais a Barcelona. Així ho assegura El Periódico en un article publicat aquest dimartsEl Periódico, en el qual subratlla que els enllaços registrats al Saló de Cent fins al setembre ja superen el total del 2010. El diari acosta el testimoni de diverses parelles homosexuals i del portaveu del Grup d'Amics Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGBT), José Benito, que assegura que la sensació, més que de por, és “d'inquietud”: “És el moment de recordar que el PP va portar la llei de matrimoni homosexual al TC”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ampliació del fons de rescat europeu fins a un bilió d'euros és un dels temes d'obertura aquest dimarts. Público subratlla “Un bilió per sostenir l'euro” i El País explica que “Merkel anuncia que el fons de rescat superarà el bilió d'euros”. El Periódico se'n fa ressò amb un titular molt similar i l'ARA rebla “Un bilió d'euros per salvar l'euro”. Per la seva banda, La Vanguardia opta per “Europa amenaça Itàlia amb una intervenció”.

El Punt Avui es decanta per les eleccions espanyoles condicionades per l'anunci d'ETA i diu: “El procés de pau basc, una incògnita de cara al 20-N”. La Razón també es fixa en els pròxims comicis i recull una declaració del president de la Generalitat valenciana en què Alberto Fabra subratlla: “El canvi del 20-N portarà una Espanya més forta”.

La reunió entre el lehendakari, Patxi López, i el president del PNB, Iñigo Urkullu, també és un dels titulars destacats a les portades. El Mundo hi dedica l'obertura i diu: “PNB i PSE competeixen a demanar beneficis per als presos d'ETA”, després que Urkullu sol·licités la derogació de la llei de partits i l'acostament dels presos de la banda a Euskadi.

Les imatges de portada en els diaris catalans són per a les inundacions que aquest dilluns han afectat diversos indrets del territori català, especialment les comarques tarragonines.

stats