recull de portades
Mèdia 07/03/2012

“Artur Mas gasta tres milions amb enquestes sobre la independència”, segons 'Abc'

La votació del nou sostre de dèficit autonòmic és el principal argument d'obertura aquest dimecres

Ara
2 min
Abc, 7 de març

Barcelona"Artur Mas gasta tres milions amb enquestes sobre la independència". Amb aquest titular, 'Abc' assegura aquest dimecres que la Generalitat ha tret a concurs un "contracte" per preguntar sobre "la separació de l'Estat", i destaca que ho fa en "plena campanya" d'ajustos en sanitat. Ara bé, a les pàgines anteriors s'explica que el "contracte" és per adjudicar la realització d'estudis d'opinió, que recau al CEO (Centre d'Estudis d'Opinió), i es matisa que l'import que s'hi destinarà serà d'entre un i tres milions, que serviran per impulsar totes les enquestes que faci l'organisme, i que no han de ser necessàriament per mesurar la voluntat sobiranista de la ciutadania catalana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La votació d'aquest dimarts sobre l'objectiu de dèficit obre la majoria de portades de dimecres, que parlen de l'efecte que tindrà sobre les autonomies. 'La Vanguardia' destaca: "Catalunya evita acatar el dèficit imposat per Rajoy". 'El Periódico' explica: "Les autonomies carregaran la major part de la retallada". L'ARA subratlla: "Retallada autonòmica amb mínima oposició".

A la premsa espanyola, 'El País' diu: "Rajoy imposa retallades màximes a les autonomies, malgrat Mas i Griñán". 'El Mundo' subratlla: "Les autonomies podran retallar prestacions i imposar taxes". Per la seva banda, 'La Razón' carrega contra el 'no' d'Andalusia al nou sostre de dèficit i titula: "Visca el malbaratament". En la mateixa línia, 'Abc' destaca: "Només Andalusia rebutja la nova retallada autonòmica".

'El Punt Avui' opta per l'amenaça de la delegada del govern espanyol a Catalunya, que aquest dimarts va assegurar que perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola al balcó, i exclama: "Quina por!".

stats