recull de premsa
Mèdia 21/12/2011

Espanya ha passat "del 'talante' a la sensatesa" amb el canvi de govern, segons 'El Mundo'

La investidura de Rajoy i els pressupostos de la Generalitat són els principals titulars d'aquest dimecres. 'Mundo Deportivo' assegura que el Barça ja té lligat el fitxatge de Neymar

Ara
2 min
Portada 'El Mundo' 21 de desembre

BarcelonaLa premsa obre aquest dimecres amb la investidura de Mariano Rajoy al capdavant del govern espanyol. El Mundo contraposa els valors (o eslògans) del president sortint, Rodríguez Zapatero, i l'entrant, Mariano Rajoy, i subratlla: “Del talante a la sensatesa”. Els dos diaris més afins al nou color polític de la Moncloa, l'Abc i La Razón, diuen “Rajoy, president” i “Confiança en el president”, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la premsa catalana, La Vanguardia titula: “Rajoy, al timó”, i El Periódico subratlla: “Ganes, il·lusió... i 187 vots”. El Punt-Avui, l'ARA i també El País se centren en el xoc entre el govern català i l'espanyol arran del vot en contra de CiU a la investidura de Rajoy. El primer diu: “Rajoy ja mana, però sense Catalunya”; el segon: “Rajoy i Catalunya es giren l'esquena”, i l'últim rebla: “Rajoy arrenca amb el no de CiU”.

Els pressupostos de la Generalitat i les taxes que aplicarà el Govern conformen l'altre titular principal de les portades dels diaris catalans. El Punt-Avui assenyala: “Temporada de taxes”, i El Periódico destaca: “Catalunya trenca el tabú i cobrarà per les receptes”.

Públco obra en clau socialista i titula: “Trenta dirigents demanen un canvi de rumb en el PSOE”, un titular que també recullen El Periódico, El País i La Razón.

Pel que fa a la premsa esportiva, Mundo Deportivo estampa un top secret a la portada d'aquest dimecres i pinta la cresta del brasiler Neymar de color blaugrana. El diari titula: “Paga i senyal” pel crack del Santos i assegura que el Barça ja ha mogut fitxa econòmica i té el fitxatge del jugador lligat. Mentrestant, el Marca es mira un altre crac brasiler, Mario Fernandes, en el qual estaria interessat el Reial Madrid.

Sergio Busquets, "el que sempre hi és", protagonitza la portada d'El 9, mentre que l'Sport obre l'edició d'aquest dimecres amb les declaracions del porter del Barça, Víctor Valdés, després de recollir el premi al millor esportista català de l'any: "Vull que Guardiola es quedi". Per últim, el diari As diu en portada que "Callejón es guanya el lloc".

stats