Recull de premsa
Mèdia 16/12/2011

“La democràcia frena Amaiur”, a la portada del diari 'Abc'

Les mesures d'ajustament del Govern encapçalen les portades catalanes. 'Público' afegeix Camps a la trama de corrupció que presumptament esquitxa Iñaki Urdangarin. La premsa esportiva es bolca en Villa

Ara
2 min
Abc, 16 de desembre

BarcelonaLa premsa espanyola dedica l'obertura d'aquest divendres a la decisió final de la mesa del Congrés dels Diputats, que ha rebutjat la petició d'Amaiur de tenir grup propi a la cambra. L'Abc desvincula el Partit Popular de la decisió i titula: “La democràcia frena Amaiur”. En el subtítol relaciona la formació abertzale amb ETA i diu: “Els Estats Units inclouen l'etarra Josu Ternera a la llista de terroristes internacionals”. En la mateixa línia, La Razón diu: “El PP tomba l'estratagema d'Amaiur”. Des de l'òptica contrària, El País diu: “Rajoy castiga l'esquerra abertzale sense grup propi al Congrés”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les mesures d'ajustament del Govern que afecten proveïdors i treballadors públics encapçalen les portades catalanes. El Punt-Avui recull les declaracions del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i les resumeix amb el titular “No tenim diners”. L'ARA subratlla: “Els proveïdors són els més perjudicats per l'impagament de ZP”, i La Vanguardia destaca: “La Generalitat demanarà a l'Estat un crèdit urgent”.

El Periódico opta pel congrés del PSC, que s'inicia aquest divendres, i titula: “Catarsi socialista”.

Público afegeix l'expresident valencià, Francisco Camps, a la trama de corrupció que presumptament esquitxa Iñaki Urdangarin. El diari assegura que “La Generalitat valenciana va comprometre uns altres sis milions per a la trama Nóos”. El Mundo també hi dedica l'obertura i diu: “González Pons va firmar el conveni de 5 milions amb Urdangarin”.

La lesió de David Villa durant el partit del Barça en el Mundial de clubs copa les portades de la premsa esportiva. El 9 esportiu titula “#ànimsVilla”, l'etiqueta que companys d'equip, periodistes i seguidors van fer servir per mostrar el seu suport al jugador blaugrana. El Mundo Deportivo també diu: “Ànims, Villa”, i l'Sport diu: “Finalistes amb tristesa”. L'As rebla: “Commoció per Villa”, i Marca titula: “Ens fa mal a tots”.

stats