Mitjans públics
Mèdia 11/06/2012

El futur president de RTVE nega que pretengui dirigir "la política de comunicació" de Rajoy

Leopoldo González-Echenique compareix a la comissió de nomenaments del Congrés. El PSOE considera que "neix mort"

Efe
2 min
Leopoldo González-Echenique serà el nou president de RTVE

MadridLeopoldo González-Echenique, el futur president de RTVE, ha assegurat avui que no té intenció de dirigir "la política de comunicació del govern" espanyol, i ha explicat que el seu projecte no passa per eliminar l'ens públic, sinó "el contrari". González-Echenique ha comparegut aquest dilluns a la comissió de nomenaments del Congrés dels Diputats, que haurà d'avaluar la seva idoneïtat per ocupar el càrrec abans que el ple de la cambra el voti. Amb ell, també han comparegut els altres dos candidats que ha de nomenar el congrés: la periodista María Luisa Ciriza (proposada, com Echenique, pel PP) i Óscar Pierre (proposat per CiU).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El futur president de la radiotelevisió estatal ha insistit en la seva intervenció que és conscient de les dificultats econòmiques actuals, però ha mostrat la seva intenció d'assignar "amb la màxima eficiència possible" els recursos econòmics de què disposa RTVE i d'optimitzar-los de feroma "eficaç" després de la retallada de 204 milions en el pressupost. Afrontar aquesta situació és el "principal repte" actual dels mitjans públics, en la seva opinió.

Echenique ha apostat, a més, per la producció pròpia i espanyola, ha mostrat el seu ple suport als treballadors, a qui ha defensat com a "referent dins i fora d'Espanya", i ha assegurat que aquests empleats són "el bastió dels objectius de RTVE, de la seva estabilitat i un exemple de saber estar". Segons ha dit, no es planteja prendre mesures de regulació de la plantilla ni tancar cap canal, tot i que creu que caldrà parlar " de plans d'ajustament" i de "racionalització i adaptació a les circumstàncies".

El futur president de l'ens, que s'ha declarat "aficionat a l'audiovisual", considera que el càrrec que assumirà és "una responsabilitat extraordinàriament qualificada", i reconeix que caldrà fer una "tasca ingent" per remodelar la corporació una vegada accedeixi al càrrec, segons ha dit, al mes de juliol.

El diputat socialista Juan Luis Gordo ha replicat que Echenique "neix mort" com a president de RTVE, i ha expressat els seus "dubtes" sobre la legalitat del canvi en la legislació que permetrà que Echenique sigui nomenat amb majoria absoluta del Congrés. Gordo ha acusat el PP de "trencar" les regles del joc i ha posat en dubte "l'autonomia" del nou president en relació amb La Moncloa. En canvi, des del PP Ramón Moreno ha dit que l'elecció d'Echenique ajudarà a desfer un nus, i ha acusat el PSOE d'"immaduresa impròpia de la seva responsabilitat política". La representant de CiU, Concepció Tarruella, ha demanat al futur president que RTVE continuï fomentant la llengua catalana des del seu centre territorial de Sant Cugat, i que aquest continuï sent un centre de referència.

Pel que fa als altres dos candidats, María Luisa Ciriza ha opinat que la formació dels periodistes és el que els capacita per fer la seva feina com a professionals, "que és el que necessita RTVE", i per això ha instat a "aparcar" les diferències en el si del consell d'administració de l'ens per tal que es potenciïn els mitjans públics. Óscar Pierre, per la seva banda, s'ha mostrat partidari d'uns mitjans públics "plurals i de qualitat" i en resposta al diputat Juan Luis Gordo ha sentenciat: "Si hagués d'anar només a fer bonic, no seria aquí".

stats