Mitjans públics
Mèdia 29/06/2012

El president i els nous consellers de RTVE prenen possessió del càrrec

El president del Congrés els insta a garantir uns mitjans públics "plurals, transparents i independents"

Efe
2 min
Els nous consellers de RTVE amb la vicepresidenta del govern espanyol

MadridEls nous consellers de RTVE, encapçalats pel que serà el president de la corporació, Leopoldo González Echenique, han jurat el càrrec aquest divendres al matí en un acte al Congrés dels Diputats que han presidit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president de la cambra, Jesús Posada, que ha instat els nous membres del consell d'administració a "superar les dificultats" i a no perdre el temps per aconseguir un model de televisió modern.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més d'Echenique, han pres possessió del càrrec els altres tres consellers proposats pel PP, Fernando Navarrete, José Manuel Peñalosa –escollits pel Senat– i Marisa Ciriza –votada al Congrés–, i el que va proposar CiU, Óscar Pierre –elegit també a la cambra baixa.

A l'acte hi han assistit el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, diversos membres actuals i antics del consell d'administració de RTVE, la vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos, i el portaveu del PP a la cambra, Alfonso Alonso. Tot i que inicialment el PSOE havia dit que no hi enviaria cap representant, sí que hi ha estat José María Barreda, que presideix la comissió mixta de control a RTVE.

Jesús Posada ha assenyalat com el nou president de RTVE i els seus consellers "tenen al davant importants desafiaments tant econòmics com professionals", i els ha demanat que els afrontin "sàviament per al compliment d'una important funció de servei públic de qualitat a través d'un model de radiotelevisió plural, transparent i independent". A més, el president del Congrés ha explicat que per mantenir el prestigi dels mitjans públics estatals caldrà "superar les dificultats amb un model modern adaptat a les noves tecnologies i, sobretot, competitiu".

Un cop constituït el nou consell, s'espera que aquest dissabte se celebri la primera reunió sota la presidència d'Echenique.

stats