LES XIFRES DEL DIARI
Mèdia 18/01/2011

Els primers 50 números de l'ARA

Els editors de l'ARA han fet públic que el mes de desembre el diari va vendre de mitjana 22.717 exemplars cada dia. Les dades de l'OJD se sabran quan faci tres mesos de l'aniversari de la capçalera.

Laia Altarriba
2 min

BarcelonaAmb motiu del cinquantè número de l'ARA i atenent les moltes peticions rebudes, el diari ha decidit fer públiques les dades de vendes de què disposa l'empresa. Segons aquestes xifres, de l'1 al 31 de desembre el diari va vendre 22.717 exemplars cada dia de mitjana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'entitat que fa el control de les vendes de tots els diaris, l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), no farà públiques les dades de l'ARA fins tres mesos després que el diari sortís per primera vegada al carrer i no inclouran les vendes dels primers 16 dies. És la norma que aplica a totes les noves capçaleres.

Si la xifra del mes de desembre de què disposen els editors de l'ARA es compara amb les últimes dades públiques dels diaris més venuts a Catalunya (xifres de l'OJD del mes de novembre), l'ARA se situa en el quart lloc en nombre de vendes. Quedaria per darrere de La Vanguardia , El Periódico i El País .

La setmana passada l'OJD ja va donar a conèixer les dades sobre mitjans digitals, que en aquest cas sí que inclouen l'Ara.cat i el situen com la web d'informació general en català que va rebre més visites el mes de desembre. També és el diari en català líder en seguidors a les xarxes socials.

El president de l'empresa editora, Oriol Soler, explica: "Aquests resultats tan il·lusionants ens confirmen que hi ha un espai important per a una nova etapa de la premsa escrita al nostre país". Soler també destaca: "L'onada sobre la qual creix aquest projecte no és només mèrit propi sinó del moment que viu el país i el món".

De cara als propers dies, el diari s'està plantejant fer petits retocs tant en la versió en paper com en la digital. Ho farà a partir dels comentaris dels lectors de l'ARA. Qualsevol suggeriment es pot enviar al correu electrònic retocs@ara.cat.

stats