FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 10/01/2012

Les privades aposten amb força per 'Toledo' i 'La fuga'

Les dues grans apostes de ficció dels canals privats estatals per als primers mesos del 2012 s'estrenen aquesta setmana. Antena 3 viatja avui fins a Toledo i demà es començarà a gestar La fuga a Telecinco.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.Telecinco ha decidit no esperar més i ha anunciat per dimecres (22.30) l'estrena de La fuga . La nova sèrie, doncs, arribarà tot just l'endemà del debut de Toledo , que comença aquesta mateixa nit (també a les 22.30) a Antena 3. D'aquesta manera, els dos canals privats ja hauran posat en marxa els dos grans projectes de ficció que preparaven per a la primera meitat de l'any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A diferència del que ha passat en altres ocasions, en què les cadenes han intentat aprofitar estrenes que consideraven potents per minar les ficcions de la competència -va passar amb Homicidios i Gran Hotel , o amb Piratas i Los Quién -, ara els responsables de programació han optat per la prudència i han preferit no enfrontar els seus principals trumfos per als pròxims mesos.

Tot i així, la competència serà dura, especialment per a Toledo , que té el repte de desbancar de la primera posició de la nit dels dimarts el concurs de talents de Telecinco Tú sí que vales , imbatible al conjunt de l'Estat des de fa diverses setmanes. Per a La fuga , en canvi, el debut no es preveu tan dur: el seu rival a Antena 3 serà Downton Abbey , que en aquesta segona temporada no ha acabat de funcionar i, de fet, ha estat apartada dels dimarts per evitar, justament, l'enfrontament amb Tú sí que vales .

Dos contextos ben diferents

Més enllà dels dies d'emissió, les sèries tampoc no coincideixen, ni de lluny, en el plantejament. Amb Toledo Antena 3 viatja fins a finals del segle XIII. En plena reconquesta, el rei de Castella Alfons X (Juan Diego) aspira a posar punt final a dècades de guerres a la Península signant la pau amb els sarraïns i garantint la convivència i l'intercanvi cultural entre cristians, musulmans i jueus a la ciutat fronterera de Toledo. Per aconseguir-ho demana ajuda a un dels seus servidors més fidels, el cavaller Rodrigo (Eduard Farelo), que des de fa anys batalla per venjar la mort de la seva dona i el seu fill gran a mans de soldats musulmans.

Telecinco, en canvi, proposa un salt cap a un futur no gaire llunyà en què l'escassetat de recursos naturals, especialment de petroli, s'ha convertit en l'excusa perfecta perquè els governs retallin la llibertat dels ciutadans amb la pretesa intenció de garantir-ne la seguretat. Els protagonistes de La fuga són Daniel (Aitor Luna), un rebel tancat en una presó d'alta seguretat a causa de la seva oposició al sistema, i la seva dona (María Valverde), que durant cinc anys trama un pla que li permeti alliberar-lo.

stats