LA LLUITA PEL PASTÍS PUBLICITARI
Mèdia 11/03/2011

Les privades, ara contra els anuncis a les autonòmiques

La nova presidència de la Uteca no implicarà un canvi de línia editorial : el principal objectiu serà aconseguir que les televisions autonòmiques i locals renunciïn a la publicitat, tal com ha fet TVE.

àlex Gutiérrez Margarit
1 min
Les privades, ara contra  els anuncis a les autonòmiques

Barcelona.Les televisions privades espanyoles, agrupades sota la sigla Uteca, van acomiadar ahir Alejandro Echevarría com a president, però no van arribar a un acord sobre qui l'ha de rellevar. La incertesa sobre el nom del successor contrasta amb la unanimitat al si de l'associació sobre quina ha de ser la pròxima batalla a lliurar: la del finançament de les televisions autonòmiques i locals. O, més exactament, la de la supressió de la publicitat en aquestes cadenes, tal com ja va aconseguir que fes TVE.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment, Uteca ha encarregat a Deloitte un estudi que passa revista a les principals televisions públiques, n'examina els comptes del 2010 i els pressupostos del 2011 i els ofereix una alternativa perquè puguin prescindir de la publicitat. "Es tracta de trencar el cercle viciós que duu les televisions públiques a endeutar-se perquè després els governs els acabin condonant el deute. Cal buscar un model de finançament estable i suficient", declarava a l'ARA el secretari general d'Uteca, Jorge del Corral. Aquest estudi es presentarà abans que comenci la campanya de les municipals i es farà arribar a les forces polítiques i als agents del sector.

El president de la CCMA, Enric Marín, considera que TV3 no pot renunciar als anuncis: "Debilitaríem tota la indústria publicitària al nostre país. Significaria anar en contra de la normalització lingüística i obligaríem el contribuent a fer un esforç més gran per mantenir el servei públic en el camp de l'audiovisual. El model de finançament mixt està consolidat i plenament justificat". En la mateixa línia, Josep A. Duran i Lleida va apuntar ahir al seu blog que treure la publicitat afebliria TV3: "No seria una bona notícia".

stats