20/07/2012

Els programes electorals

2 min

Mariano Rajoy té ara mateix dos grans problemes: 1) l'hemeroteca i 2) la informàtica. Cada cop que obre la boqueta, milers de persones (tots amb molt mala idea) busquen i regiren el que aquest il·lustre ciutadà ha dit sobre el tema. I la seva gran dissort (la de Rajoy) és que gràcies a la informàtica, en tot just un minut i amb una sola mà, un nen de cinc anys té la llista completa de vídeos en què l'il·lustre ciutadà diu exactament el contrari del que acaba de dir. I encara li sobren dits (al nen de cinc anys) per ajuntar-los en un enllaç, penjar-lo a la xarxa i provocar que fins i tot un esquimal que acaba de sortir a pescar es trobi amb un pingüí i li comenti (el pingüí): "Nanuk, has vist que avui el Rajoy ha dit exactament el contrari del que va prometre el 14 de març del 2009 a les 20.53.17?"

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ah, les promeses polítiques!!! Un gènere més mort que els mítings. Escoltin, de veritat, no fan falta. Ni les unes ni els altres. I menys ara, quan l'única decisió que poden prendre els polítics espanyols és si el correu electrònic amb les ordres a complir enviat des de Brussel·les o des de Berlín l'obren des de l'ordinador del despatx o des del telèfon mòbil. I és que no ha de fer gràcia arribar a casa i que els teus fills et diguin: "Papa (o mama), a l'escola fem concursos a veure qui troba abans unes declaracions totalment oposades a les que has fet avui, i sempre guanyo jo".

I els programes electorals, què? Què me'n diu dels programets electorals? Déu meu (o Al·là, Buda, Krixna, Vixna, Jah Rastafari, Jahvè i Confuci), quin sentit tenen? Però si no se'ls llegeix ningú!! ¿O vostè coneix algú que s'hagi llegit (sencer) un programa electoral? Bé, si és així, espero que el tractament de desintoxicació funcioni. I vostè, ¿ha votat algun cop un partit per alguna de les coses que hagi llegit en el seu programa electoral? De fet, ¿vostè recorda algun acte en què un candidat hagi ensenyat el programa electoral dient "Això és el que jo faré"? ¿I vostè recorda algun debat electoral en què els candidats hagin discutit sobre programes? Oi que no? Doncs, escolti, fora problemes. Ni programes, ni promeses, ni projecte, ni ideologia, que darrere tot això sempre s'hi amaga el dimoni.

stats